שפטה – קציצות בשר ברוטב שעועית ירוקה

מס מנות: 5

זמן בישול: כשעה ורבע

סיר מומלץ:קוטר 21 ס”מ גובה: 9 ס”מ

החומרים

800 גרם שעועית ירוקה טרייה או מהקפאה

לרוטב

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 2 עגבניות בגודל בינוני בשלות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ½ כפית מלח
  • תבלינים: קורט פלפל, רבע כפית פפריקה מתוקה, כורכום, כמון
  • 3 כוסות מים רותחים

 

לקציצות

  • ½ קילו בשר בקר
  • ½ בצל קצוץ
  • 2 כפות בפטרוזיליה קצוצה
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק וסחוט
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל חריף, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון.

 

אופן ההכנה

  1. להוציא מהמקפיא את השעועית הירוקה ואם יש שעועית טרייה, לשטוף אותה ולחתוך אותה לחתיכות באורכים של  2 –  3 ס”מ.
  2. לרוטב – לקלף  תפוח אדמה אחד גדול ולחתוך לקוביות.
  3. לקציצות – לגרור תפוח אדמה אחד קטן בפומפיה דקה ולסחוט אותו ביד. אח”כ  לקצוץ אותו בסכין עד כמה שאפשר.
  4. שוטפים שתי עגבניות וחותכים אותם לריבועים קטנים.

הכנת הקציצות

  1. לערבב את הבשר הטחון עם חצי בצל קצוץ, שני כפות פטרוזיליה קצוצה, תפוח אדמה אחד מגורד דק.
  2. להוסיף חצי כפית מלח וקורט תבלינים: פלפל חריף, פפריקה מתוקה וכמון.
  3. לערבב את כל החומרים יחד וללוש אותם היטב לעיסה.
  4. ליצור ביד כדורים בגודל כדור פינג פונג לפחוס אותם מעט ולהניח את הקציצות במגש עד שהרוטב יהיה מוכן.

הכנת הרוטב

  1. מזהיבים בסיר בצל קצוץ עם רבע כוס שמן.
  2. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה שחתכנו.
  3. מפזרים קורט מלח ופלפל
  4. ומבשלים על אש קטנה במשך  כ -7 דקות.
  5. מוסיפים את שתי העגבניות הקצוצות ומאדים כ – 2 דקות
  6. מוסיפים לסיר  3 כוסות מים רותחים וכף רסק עגבניות ומערבבים אותו עם המים.
  7. לתיבול מוסיפים רבע כפית מלח וקורט מהתבלינים: פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה וכמון.
  8. מבשלים על אש גבוהה עד שהמים בסיר שוב ירתחו ואז שמים בסיר את הקציצות שהכנו אחד, אחד, ולאט. מחכים שוב לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה על כיריים בינוניות.
  9. כעבור כ-10 דקות מרגע הנחת הקציצות במרק מוסיפים את השעועית ומבשלים עוד חצי שעה והתבשיל מוכן. הערה: אם השתמשנו בשעועית טרייה, אז צריך לבשל אותה עוד רבע שעה נוספת.

 

 

 

קציצות בשר ברוטב בשעועית ירוקה