בָּאלֵנְגָ’אן – חצילים מטוגנים
בדרך כלל נהגנו בבית לאכול ארוחה קלה זו, ביום שישי בשעות אחר הצהריים או בבוקר שבת
קל ומהיר הכנה
חומרים
- 2 חצילים גדולים (בוחרים חצילים קלים ללא הרבה גרעינים, בעלי קליפה שחורה מבריקה)
- ⅓ כוס שמן לטיגון
- מלח
אופן ההכנה
- קולפים את החצילים, פורסים אותם לפרוסות בעובי של חצי ס”מ כל אחד ומפזרים עליהם קורט מלח.
- שמים במסננת ומשהים אותם כך במשך – 3 שעות.
- אז שוטפים אותם, סוחטים ומטגנים משני הצדדים.
יוכי ממליצה
מומלץ לאכול כשזה עדיין חם.
מתאים לארוחות ביניים בתוך סנדוויץ’