הַרִישְׁתָא – תבשיל אטריות מהיר וקל הכנה
מס’ מנות: כ-7
זמן בישול: כחצי שעה
כלים
מומלץ לבישול בסיר טפלון גובה 10 ס”מ וקוטר 25.5 ס”מ
החומרים
- ½ קילו אטריות דקות של אוסם
- 1 בצל קטן קצוץ
- ½ כוס שמן
- 4 עגבניות קצוצות לקוביות
- ½1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- קורט פלפל חריף וקורט כורכום
- 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- לשים את האטריות בתבנית ולהניח באמצע התנור.
- לקלות אותם בגריל במשך 14 דקות עד שיקבלו גוון חום בהיר. זמן הקלייה תלוי בתנור שלכם.
- חשוב מאוד לערבב מדי פעם ולהשגיח שלא ישרפו.
- בינתיים לטגן בסיר את הבצל עם השמן עד שיקבל גוון זהוב, להוסיף אח”כ את העגבניות הקצוצות. רצוי לקלף אותן לפני כן.
- לפזר מעליהן את המלח והתבלינים: פלפל וכורכום.
- לבשל על אש נמוכה מאוד כ-8 דקות עם מכסה סגור.
- לשפוך את המים הרותחים לסיר ולהוסיף אבקת מרק עוף. להוסיף גם את האטריות. להגביה את האש ל 2-3 דקות, עד לרתיחה ולהנמיך את האש חזרה.
- לערבב ולבשל כך במשך 8 דקות ואז לשים את פלטת המתכת מתחת לסיר ולבשל על אש נמוכה מאוד. רצוי לערבב מדי פעם.
- להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות והתבשיל מוכן.
סה”כ זמן הבישול מרגע הכנסת האטריות לסיר עד לסיום התבשיל כ-18דקות.
פעם ראשונה: אש נמוכה 8 דקות ללא פלטת מתכת.
פעם שנייה: אש נמוכה 10 דקות עם פלטת מתכת מתחת לסיר.
יוכי ממליצה
כדי לגוון את הארוחה אפשר להוסיף קציצות קבב וירקות או שניצל.