חזה עוף עם גזר
מתאים לסנדוויץ’ בפיתה, או כתוספת לארוחה
מס’ מנות: 4-5
זמן בישול הגזר: שעה אחת.
זמן בישול נוסף: כ- 25 דקות (חשוב מאוד ללא מכסה)
כלים: מומלץ לבישול ב- 2 סירים
סיר לבישול הגזר
סיר להכנת התבשיל – נמוך בעל קוטר רחב
חומרים
- ½ קילו חזה עוף תרנגולת
- 9 גזר
- 8 כפות שמן
- קורט מלח, קורט פלפל חריף, כורכום, פפריקה מתוקה
הכנה מוקדמות
- לבשל את הגזר במים בסיר נפרד במשך שעה אחת.
- להוריד את הקליפה ולפרוס לטבעות ברוחב -1 – ס”מ כל אחד.
- להוריד את הקליפה ע”י גרוד בסכין.
- לקצוץ לריבועים (קטנים מאד) את החזה עוף.
אופן ההכנה
- לשים את השמן בסיר ולטגן את הבצל במשך רבע שעה על אש נמוכה מאוד.
- להוסיף את החזה הקצוץ ולבשל תחילה על אש נמוכה כ – 2 דקות ואז להגביה את האש למשך- 5 דקות, כדי לתת “מכת אש”, ושוב להנמיך את האש מאוד ולבשל עוד כ – 2 דקות.
- להוסיף את הגזר החתוך לטבעות.
- לפזר מלח ותבלינים לפי הטעם הרצוי.
- לערבב קלות ובעדינות ולבשל עוד כ – 10 דקות ולכבות את האש.
יוכי ממליצה
- רצוי לגרד את קליפה הגזר רק אחרי הבישול, אחרת הטעם של הגזר יפחת.
- אם נשאר שמן בתחתית הסיר ואיננו מעוניינים בו מטעמי בריאות, אפשר להרים טיפה, את הסיר באלכסון ולהוציא בכף את השמן המיותר לכלי אחר.