קְצְ’רִי
מאכל ללא בשר שנהגו לאכול בימי הקיץ בתוספת אשל, ריוויון או שמנת ,או בתוספת של סלט חי.
כמו כן ב-ט’ באב שבו נהוג לא לאכול בשר
מס’ מנות: 6
משך הבישול : כשעה
החומרים
- 4 כפות שמן
- רסק מ – 3 – עגבניות
- 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
- 3 כוסות אורז
- 1 כוס עדשים כתומים
- ¼ כוס שמן לטיגון
- 4 שיני שום
- 1 כפית כמון
- ½1 כפיות מלח שולחן
- 5 כוסות מים רותחים
- קורט פלפל שחור חריף, כורכום ופפריקה
הכנה מוקדמת
- לרחוץ את העדשים ולהשרות אותם במים במשך חצי שעה.
- לפני שמכניסים לסיר מסננים מהמים (לפי הוראות אופן ההכנה ).
- לקלף את השום ולכתוש יחד עם הכמון, להוסיף טיפת שמן ( אפשר לשים בתוך כוס ולהכות עם קצה של מערוך על השום והכמון ).
אופן ההכנה
- מחממים 4 כפות שמן בסיר, על אש נמוכה ומוסיפים לו את רסק העגבניות הטבעי שהכנו ו 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים. מוסיפים גם חצי כוס מים שהרתחנו.
- מחכים לרתיחה ומוסיפים את המים הנותרים (ארבע וחצי כוסות).
- ממשיכים לבשל כך על אש נמוכה. מוסיפים את המלח והתבלינים ובוחשים.
- כשהנוזלים בסיר שוב רותחים מוסיפים את האורז ומערבבים.
- כעבור 3-4 דקות מוסיפים גם את העדשים ומערבבים.
- מבשלים על אש נמוכה בערך 4 דקות ומניחים מתחת לסיר פלטת מתכת.
- מחממים רבע כוס שמן במחבת ומוסיפים לו את השום הכתוש עם הכמון. משהים ל 5 שניות בלבד! ומפזרים על הקצ’רי מסביב. חשוב לעשות פעולה זאת בזהירות ובמהירות.
- הופכים את הקצ’רי מלמטה למעלה, בכף רחבה ב 3- 4 מקומות בסיר, מסביב. כדי שהאורז לא ייחרך בתחתית הסיר.
- מבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות והתבשיל מוכן.
יוכי ממליצה
אפשר לטגן חצי בצל קצוץ בתחילת הבישול לפני ששמים את השמן.