תבשיל בורגול
מס מנות: 10
זמן בישול: כשעה
כלים
- סיר בינוני רחב (גובה 13 ס”מ וקוטר 26)
החומרים
לשלב א’
- 900 גרם בורגול בעובי בינוני (לא גס) או 5 כוסות
- ½ בצל קצוץ
- ⅓ כוס שמן לטיגון
- 1 כוס מיץ עגבניות מרסק 2 עגבניות גדולות
- 2 קלחי גזר קצוצים לקוביות קטנות
- ¼1 כפיות מלח
- פלפל שחור חריף, כורכום, פפריקה, כמון.
- 4 כוסות מים רותחים
לשלב ב’
- 4 כפות שמן
- ½ כוס פטרוזיליה או כרפס קצוצים.
אופן ההכנה
- לטגן את הבצל על אש נמוכה עד להזהבה. הטיגון על כיריים בינוניות.
- להוסיף את רסק העגבניות קורט מלח וקורט משאר התבלינים.
- לבשל כ-2 דקות ולהוסיף את המים הרותחים.
- להוסיף שוב כפית ורבע מלח וחצי כפית כורכום ומידת קורט משאר התבלינים.
- להוסיף גם את קוביות הגזר.
- לערבב ולחכות לרתיחה.
- בינתיים לשטוף את הבורגול במים וכשרואים “רתיחה” בסיר להוסיף את הבורגול ולערבב.
- להנמיך מאוד את האש ולשים פלטת מתכת מתחת לסיר.
- לבשל כך במשך 50 -60 דקות עם מכסה סגור
- כעבור 20 דקות מרגע הכנסת הבורגול לסיר לטפטף מעליו 4 כפות שמן ולהפוך את התבשיל מלמטה למעלה ב-3 מקומות מסביב וגם מאמצע הסיר.
- אח”כ כל רבע שעה ( כלאמר, עוד פעמיים ) לחזור על פעולת הפיכת התבשיל.
- בסוף הבישול לפזר מעט פטרוזיליה או כרפס קצוצים על התבשיל נראה מקסים וטעים.
תבשיל בורגול לכ4-5 מנות
זמן בישול: כ – 40 דקות מרגע הנחת הבורגול במים עם רוטב העגבניות
כמויות
- 2 כוסות בורגול
- מיץ מ ½1 עגבניות
- 2 כוסות לא מלאות מים רותחים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 גזר קצוץ לקוביות
- ¼ כוס פטרוזילה או כרפס קצוצים.
- קורט פלפל, כורכום, כמון פפריקה.