שפטה – קציצות בשר ברוטב שעועית ירוקה
מס מנות: 5
זמן בישול: כשעה ורבע
סיר מומלץ:קוטר 21 ס”מ גובה: 9 ס”מ
החומרים
800 גרם שעועית ירוקה טרייה או מהקפאה
לרוטב
- ¼ כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול
- 2 עגבניות בגודל בינוני בשלות
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית מלח
- תבלינים: קורט פלפל, רבע כפית פפריקה מתוקה, כורכום, כמון
- 3 כוסות מים רותחים
לקציצות
- ½ קילו בשר בקר
- ½ בצל קצוץ
- 2 כפות בפטרוזיליה קצוצה
- 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק וסחוט
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל חריף, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון.
אופן ההכנה
- להוציא מהמקפיא את השעועית הירוקה ואם יש שעועית טרייה, לשטוף אותה ולחתוך אותה לחתיכות באורכים של 2 – 3 ס”מ.
- לרוטב – לקלף תפוח אדמה אחד גדול ולחתוך לקוביות.
- לקציצות – לגרור תפוח אדמה אחד קטן בפומפיה דקה ולסחוט אותו ביד. אח”כ לקצוץ אותו בסכין עד כמה שאפשר.
- שוטפים שתי עגבניות וחותכים אותם לריבועים קטנים.
הכנת הקציצות
- לערבב את הבשר הטחון עם חצי בצל קצוץ, שני כפות פטרוזיליה קצוצה, תפוח אדמה אחד מגורד דק.
- להוסיף חצי כפית מלח וקורט תבלינים: פלפל חריף, פפריקה מתוקה וכמון.
- לערבב את כל החומרים יחד וללוש אותם היטב לעיסה.
- ליצור ביד כדורים בגודל כדור פינג פונג לפחוס אותם מעט ולהניח את הקציצות במגש עד שהרוטב יהיה מוכן.
הכנת הרוטב
- מזהיבים בסיר בצל קצוץ עם רבע כוס שמן.
- מוסיפים את קוביות תפוח האדמה שחתכנו.
- מפזרים קורט מלח ופלפל
- ומבשלים על אש קטנה במשך כ -7 דקות.
- מוסיפים את שתי העגבניות הקצוצות ומאדים כ – 2 דקות
- מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים וכף רסק עגבניות ומערבבים אותו עם המים.
- לתיבול מוסיפים רבע כפית מלח וקורט מהתבלינים: פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה וכמון.
- מבשלים על אש גבוהה עד שהמים בסיר שוב ירתחו ואז שמים בסיר את הקציצות שהכנו אחד, אחד, ולאט. מחכים שוב לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה על כיריים בינוניות.
- כעבור כ-10 דקות מרגע הנחת הקציצות במרק מוסיפים את השעועית ומבשלים עוד חצי שעה והתבשיל מוכן. הערה: אם השתמשנו בשעועית טרייה, אז צריך לבשל אותה עוד רבע שעה נוספת.