כדורי פילה דג ברוטב עגבניות
מס’ מנות: 3 – 4
משך הבישול: כשעה
חומרים
- ½ קילו פילה דג – רצוי “מרלוזה”
- 5 עגבניות בשלות
- 4 שיני שום
- 1 כף מרגרינה
- 1 כף כוסברה קצוצה
- ¼ כפית מלח
- קורט פלפל שחור, כמון, כורכום ופפריקה
הכנה מוקדמת
- לטחון את הפילה ולכתוש את השום ולהוסיף להם קורט מלח ותבלינים. לחבר יחד ולערבב ולהכין עיסה.
- מהעיסה ליצור כדורים, כגודל כדור פינג פונג ולהניח על מגש משומן עד לבישול.
אופן ההכנה
- לרסק את העגבניות ( ללא הקליפה ) ולבשל את הרוטב במשך – 10 דקות על אש נמוכה. להוסיף לו קורט מלח.
- לחכות שהרוטב ירתח ואז להניח את כדורי הפילה על הרוטב לאט, לאט.
- לבשל על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה ואז התבשיל מוכן.
יוכי ממליצה
המלצתי היא להשתמש בדג “מרלוזה” המוסיף טעם מיוחד לתבשיל