סַלוֹנָה – תבשיל דגים עם ירקות
מספר מנות: 4
משך הבישול: כשעה
כלים
- סיר בגודל בינוני בעל קוטר רחב
החומרים
- 1 קרפיון גדול (בלי הראש) בערך1 ק”ג
- 4 בצלים בינוניים
- 4 עגבניות בינוניות
- 1 גמבה (אפשר בלי)
- 1 לימון בינוני פרוס (להוציא את החרצנים)
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (כ-30 עלים)
- 50 גרם מרגרינה
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום כתושים
- 1 כף רסק עגבניות מהול ב – 3/4 כוס מים רותחים
- 1 כפית סוכר גדושה
- ½ כפית מלח,קורט פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון.
הכנה מוקדמת של הדג
- להוריד את הראש ולקצץ את כל הסנפירים.
- לחתוך את הדג ל 2 חלקים לאורכו מתחילת הזנב עד הראש מצידו של הגב.
- לחלק את החלקים7-8 פרוסות .
הכנת הסיר לפני שמניחים אותו על האש
- לרפד את תחתית הסיר בשכבות בצל, שחתוכות לפרוסות. ברווחים שבין הפרוסות לפזר בצל ושום כתוש וגם את השמן.
- על שכבה זו לפזר רבע כפית מלח וקורט תבלינים.
- על הבצל להניח חמש פרוסות דג כשצידו הפנימי של הדג כלפי מעלה.
- על הדגים להניח את פרוסות הלימון וגם את פרוסות הגמבה ( אם יש ).
- אח”כ מרפדים בשכבת עגבניות כשהן חתוכות לפרוסות עבות.
- ואת שתי פרוסות הדג הנותרות ואת ראש הדג להניח על העגבניות ו”לכסותם” גם במספר פרוסות עגבניות.
- על כל זה מפזרים מסביב את קוביות המרגרינה וגם באמצע ומעליהם שוב חצי כפית מלח ומעט מהתבלינים.
- לבסוף מפזרים פטרוזיליה קצוצה וכפית גדושה סוכר.