דוֹלְמָה – ירקות ממולאים
מס’ מנות:6-7
משך הבישול: שעה ורבע
החומרים
- 3 קישואים
- 3 מלפפונים
- 2 חצילים
- 5 בצלים בינוניים מאורכים
המילוי
- ½1 כוס אורז מבורר ורחוץ
- 200 גרם בשר קצוץ ידנית בסכין
- ¾ כוס כרפס קצוץ דק
- ½ בצל בינוני קצוץ דק
- ½ כוס שמן
- ½1 כפית רסק עגבניות מקופסת שימורים
- 1 כפית מלח שולחן
- רבע כפית פלפל חריף ורבע כפית כורכום
לרוטב (להכין בספל גדול או בקערית)
- מיץ מ-3 עגבניות בשלות
- 2 כפות רסק עגבניות מהולים בכוס מים
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- מורידים את קליפת הקישואים, חוצים את הקישואים לשניים ומרוקנים את תוכנם
- חוצים את המלפפונים ל 2 ומרוקנים את תוכנם.
- מפזרים עליהם מלח וגם לתוכם.משהים אתם כך במשך חצי שעה ואז שוטפים אותם במים.
- כנ”ל גם לחצילים רק שאותם משהים במשך שעה ואז שוטפים אותם במים, כדי להוציא את המרירות מהקליפה.
- הכנת הבצלים
- חותכים מעט את ראשי הבצלים עד שהגלדים נראים.
- עושים חתך בסכין לאורך כל בצל עד לאמצעיתו ואז מפזרים מלח לתוכו וגם סביבו.
- משהים אותם קצת יותר מחצי שעה ואז מנסים לפתוח אותם לאט, לאט ומוציאים מהם את ליבת הבצל
- אח”כ משילים את הגלדים אחד, אחד בעדינות ושוטפים במים.
המילוי והסידור בסיר
- מערבבים את חומרי המילוי
- תחילה ממלאים את גלדי הבצל והחצילים ומניחים אותם בתחתית הסיר, כשכבה ראשונה
- בשכבה שנייה ושלישית מניחים את הקישואים והמלפפונים הממולאים
- ממלאים מים עד לשלושת רבעי הסיר, מוסיפים את הרוטב שהכנו וכן את רבע כוס שמן וגם את מיץ הלימון. אפשר גם לפזר את כפית הסוכר מלמעלה.
- מבשלים על אש בינונית, עד לרתיחה בערך רבע שעה, אח”כ מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות ואז מניחים מתחת לסיר פלטת מתכת ומבשלים עוד שלושת רבעי שעה בערך.