דלוריות ממולאות
עונה מתאימה: יוני עד ספטמבר (סיוון עד אלול)
מס מנות: 4
משך הבישול: שעה ורבע לערך
החומרים
- 4 דלוריות
לרוטב
- מיץ מ-3 עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- ¼ כוס שמן
- ½ כפית רסק עגבניות מקופסת שימורים
- קורט מלח, פלפל חריף, כורכום, כמון, פפריקה
למילוי
- 200 גרם בשר בקר טחון, או חזה עוף או שווארמה (אפשרי לקצוץ בסכין).
- ½1 כוס אורז מנוקה ורחוץ
- ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ½ בצל בינוני קצוץ דק
- ½ כפית מלח שולחן
- ¼ כוס שמן
- רבע כפית פלפל חריף, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה
מעל הדלוריות הממולאות
- ½ כף רסק עגבניות מדולל בחצי כוס מים
- 4 פרוסות לימון טרי
- 3 כפות שמן
- 1 כפית סוכר
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים למילוי כולל השמן.
- לחתוך את הדלוריות מהקטע הצר, לרוקן את הגרעינים מתוכם ולהוריד את קליפתם.
- למלא אותם במילוי שהכנו ולהניח בקערה נפרדת
- בינתיים לאדות את הבצל הקצוץ עם השמן על נמוכה עד שיזהיב ולהוסיף רסק עגבניות מדולל בחצי כוס מים.
- להניח את הדלוריות בתחתית הסיר על הרוטב, אחד, אחד ולהוסיף מים עד לגובה הממולאים. כמו כן להוסיף עוד חצי כף רסק עגבניות, 3 כפות שמן ולפזר כפית אחת סוכר למעלה.
- לפזר כף פטרוזיליה קצוצה ולהניח את פלחי הלימון בצדדים.
- לבשל עד לרתיחה על אש גבוהה, אח”כ להנמיך את האש ולבשל עוד כ-20 דקות ואז לשים פלטת מתכת מתחת לסיר ולבשל עוד כ-45 דקות על אש נמוכה. משך הבישול מרגע הנחת הדלוריות בסיר עד לסיום הבישול בערך שעה ורבע