מרק אורז עם ירקות
טעים, בריא, אפשרי גם לדיאטה. מתאים לחורף וגם לקיץ
מס’ מנות: 10
בישול: שעה
הכנות מוקדמות
קילוף ירקות – חצי שעה
החומרים
- ¼כוס שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 1 קישוא
- 1 עגבנייה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 6 עלי פטרוזיליה שלמים
- 3 גבעולי כרפס חתוכים ל – 4
- ½כוס אורז מנוקה ורחוץ
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל חריף שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה
- כ-4 ליטר מים רותחים ( 2 בקומקומי מים או 19כוסות למי שרוצה לדייק)
אופן ההכנה
- לקלף או להוריד שכבה חיצונית של תפוחי האדמה, הגזר, הקישוא והבצל. לשטוף אותם במים ולהניח בקערה.
- לשטוף את העגבנייה והכרפס ולהניח גם אותם ביחד.
- תפוח אדמה אחד להשאיר שלם ואת השאר לחתוך לקוביות, את הגזר לפרוס בצורת קיסמים.
- לחתוך את הקישוא לרצועות דקות מאוד ומרובעות.
- לצקת לסיר את השמן ולשים בפנים את הבצל הקצוץ. להוסיף גם את שאר הירקות מלבד הפטרוזיליה והכרפס אותם לשים בסיר רבע שעה לפני תום הבישול.
- לפזר מעליהם חצי כפית מלח. וקורט מכל התבלינים שהוזכרו למעלה.
- לאדות את הירקות בסיר במשך – 5 דקות על אש נמוכה. מדי פעם לנענע את הסיר ימינה ושמאלה.
- אח”כ להוסיף את המים הרותחים והאורז. להוסיף גם עוד חצי כפית מלח וקורט מכל התבלינים שהוזכרו למעלה ולערבב קצת.
- לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל עוד שעה בערך.
- רבע שעה לפני סוף הבישול להוסיף עוד כוס מים ולבחוש ולהוסיף גם את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הכרפס.
יוכי ממליצה
אפשר להכין צנימים, לבצוע לחתיכות ולהכניס למרק החם.