מרק אטריות
מס’ מנות: 4-5
משך הבישול: כ-50 דקות
סיר לבישול: בינוני – גובה 14 ס”מ וקוטר 21 ס”מ
החומרים
- ¾ כוס אטריות (דקות קצרות)
- 1 בצל קצוץ
- ¼ כוס שמן
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 2 עגבניות
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5 עלי כרפס
- ¼ כפית מלח
- כפות אבקת מרק עוף
- קורט פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כורכום וכמון.
- מים רותחים
הכנות מוקדמות
- לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות קטנות מאוד. כנ”ל גם לגזר.
- לשטוף את העגבניות.
אופן ההכנה
- לשים שמן בסיר וגם את הבצל הקצוץ, קוביות תפוחי האדמה והגזר ולפזר קורט מלח ותבלינים.
- לאדות יחד כ- 7 דקות על אש נמוכה מאוד.
- להוסיף כשלושה ליטר מים רותחים (כ-14 כוסות). להגביה את האש ולחכות לרתיחה, אז להוסיף את האטריות ולבחוש. לחכות שוב לרתיחה ולהנמיך את האש.
- לבשל עוד כ – 40 דקות ולכבות את האש.