מרק מש וגריסים
לחורף
מס מנות: 12
זמן בישול: בערך – 3 שעות
מומלץ לבשל בסיר גדול בגובה 13 ס”מ וקוטר 26
החומרים
- ½ כוס עדשים ירוקים
- ½ כוס מש
- 1 כוס גריסים
- ½ כוס אורז מבורר ורחוץ
- ½ כוס אפונה יבשה
- 2 קלחי גזר חתוך לקוביות קטנות.
- 5 עלי פטרוזיליה קצוצה
- ¾ כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- ½ כפית מלח
- קורט כפית פלפל חריף, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה.
אופן ההכנה
- מנקים את הקטניות מכל מיני שאריות ופסולת ושוטפים אותם במים.
- שמים את המש, העדשים והאפונה בסיר גדול ( בלי הגריסים והאורז ) ושופכים בפנים מים על לאמצע הסיר.
- מבשלים על להבה בינונית בכיריים בינוניות, במשך שעה וחצי.
- אח”כ מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהקליפה תעלה למעלה.
- לא לבחוש בינתיים.
- מבשלים עוד שעה וחצי על אש נמוכה, מפזרים כפית מלח ותבלינים ובוחשים.
- חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את האורז ובוחשים.
- בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ ב – 3/4 כוס שמן עד שיתקבל גוון זהוב.
- רבע שעה לפני סוף הבישול שופכים לאט, בזהירות את השמן עם הבצל, על המרק בצורת סיבוב, בעיגול (לא הכול במקום אחד).
- מוסיפים גם את קוביות הגזר והפטרוזיליה הקצוצה.
- ממשיכים כאמור לבשל עוד רבע שעה והמרק מוכן. לא סוגרים את המכסה עד סוף הבישול, משאירים פינה קטנה ליציאת האדים.
- מבשלים על אש נמוכה.