מרק עדשים בהירים
צבעם המקורי של עדשים אלה כשהם טריים נראה בגוונים של חום בהיר או גוונים של ירוק
זמן בישול: שעה וחצי עד שעה ו – 45 דקות.
מומלץ לבשל בסיר: סיר גדול ועמוק כדוגמת סולתם מס 8 או אחר קוטר 21 ס”מ וגובה 15 ס”מ
החומרים
- ½2 כוסות עדשים (חצי קילו)
- 1 בצל קטן קצוץ או שום קטן כתוש עם כמון ומטוגן ברבע כוס שמן.
- ¼ כוס שמן
- 1 גזר קצוץ
- ¼ כוס אורז מבורר ורחוץ
- 2 כפיות אבקת מרק פרווה
- ½ כפית מלח
- רבע כפית כורכום, פלפל, פפריקה, כמון, כוסברה,
- מים רותחים להוספה – 3 פעמים
אופן ההכנה:
- לבשל ½2 כוסות עדשים עם 4 כוסות מים רותחים במשך חצי שעה, על אש בינונית בכיריים בינוניות, עד שהמים נגמרים ( נא לא לבחוש !) .
- אז מוסיפים עוד 4 כוסות מים רותחים ומבשלים עוד חצי שעה ושוב מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. (עדיין לא לבחוש!) .
- מוסיפים גם את האורז והגזר הקצוץ וגם את אבקת המרק.
- ממשיכים למבשל עוד רבע שעה ואז בוחשים.
- מטגנים במחבת בצל קצוץ עם רבע כוס שמן ושופכים לאט ובזהירות על המרק מסביב.
- אפשר במקום בצל לטגן שום כתוש ברבע כוס שמן למשך כמה שניות בלבד ולשפוך לאט ובזהירות על המרק, כדי שלא יתיז עלינו.
- אז מוסיפים את המלח והתבלינים ובוחשים.
- מבשלים עוד חצי שעה עד 45 דקות והתבשיל מוכן ופיקנטי.