מרק עדשים כתומים
מתאים לחורף – טעים ופיקנטי גם בקיץ
מס מנות: 5
משך הבישול: שעה ו- 45 דקות.
מומלץ לבישול: בסיר בעל גובה של 15.5 ס”מ וקוטר של 22 ס”מ
הפתעה: בתום הבישול העדשים יקבלו צבע אחר.
החומרים
- גרם ( 2 כוסות ) עדשים כתומים
- ½ כוס אורז
- ½ בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ
- ⅓ כוס שמן
- 1 כפית מלח גדושה
- 2 קלחי גזר חתוכים לקוביות קטנות.
- קורט פלפל חריף שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה.
- מים רותחים
הכנות מוקדמות
- לברור את העדשים משאריות פסולת ולשטוף את העדשים במים שלוש פעמים.
- להרתיח בהתחלה 7 כוסות מים. (בערך ליטר וחצי )
- לקצץ את השום ולכתוש בכוס עם טיפת שמן. (אפשר לעשות זאת עם קצה של מערוך).
- לקצץ את הבצל, ולטפל בגזר.
אופן ההכנה
- להכניס את העדשים לסיר ולשפוך עליהם את המים הרותחים (7 כוסות ).
- לבחוש ולבשל על כיריים בנוניות ואש נמוכה עד שהעדשים יספגו את כל המים, בערך חצי שעה.
- כעבור חצי שעה לבחוש היטב במשך 2 דקות את העדשים עד שיתפוררו ויימסו.
- אז לשפוך עוד 8 כוסות מים רותחים ולהגביה את האש לבינונית ולבשל כך במשך 5 דקות.
- בזמן הבישול אפשר לשטוף בינתיים את האורז ועם הרתיחה של המרק להניח את האורז בפנים. להוסיף את הגזר הקצוץ, כפית מלח ותבלינים ולבחוש שוב.
- מיד כששמים את האורז צריך לטגן במחבת את השום והבצל עם השמן עד להזהבה.
- אז אפשר לשפוך בזהירות ולאט את השמן לסיר וגם “לתפוס מרחק” מהסיר בזמן פעולה זו, כדי שלא יותז עלינו מאומה.
- חשוב לפני ששופכים את השמן עם הבצל והשום על המרק, להנמיך מאוד את הלהבה.
- לבחוש מעט עם כף ארוכה, עד כדי נגיעה בתחתית הסיר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
זמן הבישול
זמן הבישול – מהנחת האורז בסיר עד תום הבישול צריך להיות: 45 – דקות.
יוכי ממליצה:
תבשיל זה צריך לבחוש הרבה. לפי ההוראות שבמתכון.