מרק קישואים עם עוף וקציצות שפטה (בשר טחון)
תבשיל עשיר ומזין בעל ניחוח שמביא תאבון
משך הבישול: כשעתיים
מס מנות: 7
החומרים
- 7 חלקי עוף שונים
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 קילו קישואים
- 1 בצל
- ¼ כוס שמן
- 3 עגבניות גדולות רכות
- 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
- 2 תפוחי אדמה ( אם רוצים) חתוכים לקוביות
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום.
הכנות מוקדמות
- מפזרים מעט מלח על הבשר הטחון, מעסים אותו ומגבשים אותו לגוש אחד.
- יוצרים ממנו כדורים ומניחים במגש קטן.
- מורידים את הקליפה של הקישוא וחותכים אותו לריבועים בגדלים שונים.
- מרסקים את העגבניות בפומפייה, או בבלנדר.
אופן הבישול
- שמים בסיר את חלקי העוף, השמן ובצל שלם.
- מאדים על אש נמוכה כ – 5 דקות . מדי פעם מנערים את הסיר ימינה ושמאלה.
- אח”כ שופכים לתוך הסיר מים רותחים עד כדי מחצית הסיר.
- מבשלים על אש גבוהה ומחכים לרתיחה. מפזרים חצי כפית מלח ותבלינים.
- עם הרתיחה של הנוזלים, “זורקים” לסיר בעדינות ולא בבת אחת, את כדורי הבשר למרק הרותח ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים גם את הקישואים ותפוחי האדמה. מערבבים בעדינות ומנמיכים את האש לבינונית. מבשלים כך עוד חצי שעה בערך.
- אח”כ שופכים לסיר את מיץ העגבניות ואחרי חצי שעה מוסיפים גם את רסק העגבניות כשהוא מהול בחצי כוס מים. מבשלים כך עוד רבע שעה ומכבים את הגז.