מרק שעועית לבנה (“פסוליה”)
כמות: 5-6
משך הבישול: כ- 45 דקות
מומלץ לבשל בשני סירים
- סיר להרתחת השעועית
- וסיר לבישול בגובה 13 ס”מ וקוטר 21 ס”מ
חומרים
- 1 בצל קצוץ
- 4 כפות שמן (לטיגון הבצל)
- 400 גרם שעועית לבנה
- ¼ כוס שמן לבישול
- 5-6 כוסות מים רותחים
- אבקת מרק עוף
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ כפית מלח
- תבלינים לפי הטעם הרצוי: פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום.
אופן ההכנה
- שוטפים את השעועית הלבנה ומשרים אותה במים כשעה.
- שופכים את המים האלה ושמים אותה בסיר.
- שופכים שוב מים בסיר, על השעועית, עד למחצית מגובה הסיר ומרתיחים הכול.
- מסננים מהמים ובסיר אחר (לבישול) מאדים בצל קצוץ עם ארבע כפות שמן, עד שיזהיב.
- יוצקים מעליו 5 – 6 כוסות מים רותחים ומוסיפים את השעועית, רסק העגבניות ואבקת המרק.
- מוסיפים 1/4 כוס שמן מלח ותבלינים ומבשלים על אש בינונית כ – 3/4 שעה והתבשיל מוכן.