פְּרְזוֹטָה
מרק חמצמץ עם עלי סלק (מנגולד) לימי החורף.
מספר מנות: 9
משך הבישול: כ – 45 דקות
סיר מומלץ לבישול: קוטר: 26 גובה: 15 ס”מ
החומרים
- 1 כוס אורז
- 10 עלי סלק ירוק טרי
- 2 ראשי סלק אדום
- 1 בצל קטן קצוץ
- ½ כוס שמן לטיגון
- 6 עלי פטרוזיליה יפים
- מיץ- מ 5 עגבניות גדולות ורכות
- 3 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף אבקת מרק עוף
- ½ כפית מלח
- תבלינים: קורט פלפל חריף ופפריקה מתוקה
- 11 כוסות מים רותחים (½1 קומקום חשמלי)
אופן ההכנה
- לקצץ את עלי הסלק לריבועים גדולים. את הפטרוזיליה לקצץ איך שרוצים.
- להוריד את הקליפה של ראשי הסלק ולחתוך את הסלק לריבועים קטנים.
- לטגן את הבצל הקצוץ עד שישחים.
- להוסיף את מיץ העגבניות, עלי הסלק, ראשי הסלק והפטרוזיליה לסיר ולבשל על אש נמוכה.
- בינתיים לנקות ולרחוץ את האורז.
- לפזר כפית מלח לתוך הסיר.
- כשהרוטב ירתח להוסיף לו שתיים וחצי כפיות רסק עגבניות.
- לערבב מעט את הרוטב ולהוסיף לתוכו קומקום מים רותחים ועוד כוס אחת.
- לבשל על אש בינונית עם כיריים בינוניות.
- להוסיף את האורז ומיץ לימון ולערבב.
- אם אחרי רבע שעה של בישול, המרק נראה סמיך, אפשר להוסיף לו עוד כוס אחת או שתיים מים רותחים ולהמשיך לבשל כך עוד כ – 20 דקות.
- משך כל הבישול מאז ששמים את מיץ העגבניות צריך להיות כ – 45 דקות על אש בינונית עד נמוכה