חמוצים של קיץ
חמוצים מפלפלים קולרבי וגזר מתאים כתוספת לקציצות, לדגים , קבאב ולאורז.
כלים
להכנה נחוץ סיר גדול בקוטר: 26 ס”מ וגובה 15.5 ס”מ
החומרים
- 1 ק”ג פלפלים טריים, אדומים וצהובים
- 3 גזרים
- 1 ראש קולרבי
- 1 כפית מלאה מלח שולחן
- כפית וחצי כורכום
- כפית וחצי תבלין קארי
- 2 כוסות חומץ ענבים
- ½2 (שתים וחצי) ליטר מים ( כ – 13 כוסות)
הכנה מוקדמת
1 לרחוץ את כל הירקות.
2 לחתוך כל פלפל לארבעה חלקים מאורכים ואח”כ לחצות אותם לרוחב (כל פלפל שמונה חלקים)
3 להוריד את השכבה החיצונית של הגזרים ולחתוך אותם לטבעות עבות.
4 להוריד את הקליפה של הקולרבי ולחתוך אותו לפרוסות ולחצות אותם שוב לשניים.
הכנת החמוצים
1 לשים בסיר נירוסטה את החומץ והמים להוסיף את המלח. ולבשל על אש גבוהה עד שתיווצר רתיחה.
2 אז להוסיף את הכורכום והקארי והירקות החתוכים ולערבב.
3 להמשיך לבשל על אש גבוהה על כיריים בינוניות עוד חצי שעה ולהוריד מהאש ולערבב.
4 להניח את הסיר בצד עד שיתקרר לגמרי ואז למזוג לצנצנות.
יוכי ממליצה
מתכון זה אפשר להכין גם עם פלפלים מוארכים לא חריפים, עם כרוב כרובית וסלרי.