“מחללה” – חמוצים של לפת
להכנה בחודשי פברואר מרץ
נדרשת צנצנת גדולה
החומרים
- 8 ראשי לפת
- 2 ראשי סלק אדום
- 2 קלחי גזר
- ½3 (שלוש וחצי) כפות מלח שולחן
אופן ההכנה
- לפת לא לקלף, להוריד את הראש והשורש בלבד ולחתוך את הלפת לפרוסות.
- סלק להוריד בסכין את הקליפה ולחתוך לפרוסות.
- גזר להוריד את השכבה החיצונית בעזרת קולפן ולפרוס לטבעות.
אופן ההכנה
- למלא את הצנצנת במים ולהכניס בפנים את הירקות.
- להוסיף את המלח ולהניח במרפסת בשמש במשך עשרה ימים. בלילה או ביום כשהשמש אינה זורחת אפשר להכניס את הצנצנת הביתה.
התוצאה:
כל הירקות מקבלים צבע בגוון של צבע הסלק והלפת נעשית רכה יותר וטעימה.
יוכי ממליצה
אפשר להגיש אותם לגיוון הארוחה. המהדרין מקשטים בעלי פטרוזיליה, כרפס, או גרגר הנחלים (“רשאד”) בזמן ההגשה.