מלפפונים כבושים במלח
מתאים לעונת הקיץ
מומלץ בצנצנת גובה 23 ס”מ וקוטר 14 ס”מ
החומרים
- ½1 ( אחד וחצי ) קילו מלפפונים “בלדי” קטנים ודקים ולא גדולים נקראים גם “מלפפוני “אדמה”.
- 3 שיני שום קלופים
- 5 כפות מלח
- 1 עלה שמיר
- 3- 4 עלי דפנה
- 5 עלי גפן אם יש
אופן ההכנה
- בוחרים מלפפונים קטנים מאוד ויפים.
- ממלאים את הצנצנת במים כמעט עד למכסה.
- שמים בצנצנת ומוסיפים את המלח
- מוסיפים את עלה השמיר הדפנה ועלי הגפן אם יש.
- מניחים את הצנצנת בשמש, לא ממש מולה. במרפסת או בפינה אחרת, במשך שבעה ימים.
- כשאין שמש ההבשלה תארך עוד מספר ימים.