עמבה הודית
העמבה הוא הרוטב הפופולארי ביותר של העיראקים. העמבה לעיראקים היא כמו הקטשופ לאמריקאים והחרדל לצרפתים
תקופת הכנה: עונת הקיץ
כלים: צנצנת בינונית
החומרים
3 פירות מנגו ירוק קשה שלא הבשיל עדיין
1 כפית מלח שולחן
1 כפית מלח לימון
3 שיני שום קלופים
6 כפות תבלין עמבה ( 100 גרם ) ( משיגים אותו בשוק הירקות של שכונת התקווה שבדרום ת”א)
מים פושרים בתוך קערה
טיפת שמן
אופן ההכנה
הגרסה קצרה יותר באדיבות נדרה חנון מקרית שמונה
- לקלף את המנגו ולהוציא את הגלעינים
- לחתוך אותו לארבעה חלקים ואח”כ לקוביות קטנות או לפרוסות דקות.
- להכניס את קוביות המנגו לתוך קערה עם מים חמים שבה יש מלח גס ומלח לימון. משרים אותם כך במשך שעה.
- אפשר לתת רתיחה קלה ולסנן מהמים, כדי להוציא את המרירות מהפרי.
- להכין קערה אחרת עם מים פושרים, כפית מלח שולחן וכפית מלח לימון וגם תבלין עמבה.
- לבחוש עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
- להכניס בפנים את קוביות המנגו ולערבב.
- להשאיר כך במשך שעתיים.
- להכניס לצנצנת ולהוסיף טיפת שמן ושלוש שיני שום.
- לשמור במקרר.
אפשרות נוספת באדיבות ג’קלין זכאי מראשון לציון
- להשרות את פלחי המנגו הלא בשל במלח גס ובמלח לימון במשך יומיים במים רגילים מהברז. לסנן ולשטוף.
- פעולה זאת צריכה להיעשות פעמיים.
- אח”כ מכינים צנצנת נפרדת עם תבלין עמבה, שום מעט מלח לימון ומלח שולחן ומוסיפים גם טיפת שמן ושום מקולף (במתכון המקורי מוסיפים אבקת שימור).
- שופכים לתוך הצנצנת מים ומערבבים.
- בסוף מכניסים גם את קוביות העמבה בפנים ושומרים כך במשך שבוע עד שיהיה מתאים לאכילה.