ריבת חבושים
החומרים
- ½1 ( אחד וחצי ) ק”ג חבושים
- ½1 ( אחד וחצי ) ק”ג סוכר
- מיץ לימון סחוט מלימון אחד
אופן ההכנה
- רוחצים היטב את החבושים
- מקלפים אותם.
- חותכים כל חבוש למספר פלחים.
- מורידים מהפרי גרעינים וסיבים קשים. אם אמצעיתו של החבוש קשה כאבן מורידים גם אותו.
- מרתיחים רבע סיר מים גדול. כשהמים רותחים מכניסים לתוכם את פלחי החבושים ומבשלים כ – 10 דקות על אש גבוהה.
- מוציאים את החבושים מהמים בעזרת מסננת ומניחים אותם בצד בקערה. לא שופכים את המים.
- למים שהורתחו בהם החבושים מוסיפים קילו וחצי סוכר ומרתיחים כ – 10 דקות.
- אחרי רתיחת המים והסוכר מחזירים את החבושים לסיר ומוסיפים מיץ מלימון אחד.
- מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים ורבע עד שישחימו. אם המים אוזלים בשעת הבישול מוסיפים לסיר עוד כוס מים אחת או שתיים, עד גמר הבישול.
- מורידים מהאש ומצננים
- מכניסים לצנצנת יבשה וסוגרים היטב
- רצוי מאד להוציא ריבה מהצנצנת בכף או בסכין יבשים כדי שלא יווצר עובש בריבה.