קישואים ממולאים

מס’ מנות: 5-6

משך הבישול: שעה ורבע

כלים

  • סיר בינוני
  • קערה להכנת המילוי
  • סכין צרה לרוקן את תוכן הקישואים

החומרים

  • 8 קישואים

למילוי

  • 1 כוס אורז מבורר ורחוץ
  • 100 גרם בשר טחון
  • ½ פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½1 כף רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • קורט כורכום, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כמון.

חומרים לרוטב

  • בצל קצוץ
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות (לערבב ולמהול בחצי כוס מים)
  • מיץ מעגבנייה אחת גדולה ובשלה.
  • קורט מלח ופלפל חריף.

אופן ההכנה

  1. לערבב בקערה את כל חומרי המילוי .
  2. להוריד את קליפת הקישואים.
  3. לחתוך את הקישואים לשניים.
  4. לרוקן את תוכנם. אפשר להוציא תחילה חתיכות משולשים, ואז להמשיך. צריך להצטייד בסבלנות…
  5. לטגן על אש נמוכה את הבצל עם מעט שמן, כ-2-3 דקות ולהוסיף את רוטב העגבניות.
  6. לבשל כך במשך 2-3 דקות.
  7. למלאת כל קישוא, לא עד הסוף ולסגור אותו עם משולש קישוא שהוצאנו.  להניח אותו על הרוטב “בשכיבה”.
  8. לסדר כך את כל הקישואים בתחתית הסיר מעל הרוטב ומה שנשאר אפשר לשים בשכבה שניה.
  9. לשפוך מים עד לגובה הקישואים ולהוסיף קורט תבלינים:  פלפל כורכום וכמון.
  10. לבשל  על אש גבוהה עד לרתיחה ואח”כ להנמיך את האש, ולהמשיך בבישול כך עוד שעה בערך.