דלוריות ממולאות

עונה מתאימה: יוני עד ספטמבר (סיוון עד אלול)

מס מנות: 4

משך הבישול: שעה ורבע לערך

החומרים

  • 4 דלוריות

לרוטב

  • מיץ מ-3 עגבניות
  • 1 בצל קצוץ
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • קורט מלח, פלפל חריף, כורכום, כמון, פפריקה

למילוי

  • 200 גרם בשר בקר טחון, או חזה עוף או שווארמה  (אפשרי לקצוץ בסכין).
  • ½1 כוס אורז מנוקה ורחוץ
  • ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ בצל בינוני קצוץ דק
  • ½ כפית מלח שולחן
  • ¼ כוס שמן
  • רבע כפית פלפל חריף, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה

מעל הדלוריות הממולאות

  • ½ כף רסק עגבניות מדולל בחצי כוס מים
  • 4 פרוסות לימון טרי
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל החומרים למילוי כולל השמן.
  2. לחתוך את הדלוריות מהקטע הצר, לרוקן את הגרעינים מתוכם ולהוריד את קליפתם.
  3. למלא אותם במילוי שהכנו ולהניח בקערה נפרדת
  4. בינתיים לאדות את הבצל הקצוץ עם השמן על נמוכה עד שיזהיב ולהוסיף רסק עגבניות מדולל בחצי כוס מים.
  5. להניח את הדלוריות בתחתית הסיר על הרוטב, אחד, אחד ולהוסיף מים עד לגובה הממולאים. כמו כן להוסיף עוד חצי כף רסק עגבניות, 3 כפות שמן ולפזר כפית אחת סוכר למעלה.
  6. לפזר כף פטרוזיליה קצוצה ולהניח את פלחי הלימון בצדדים.
  7. לבשל עד לרתיחה על אש גבוהה, אח”כ להנמיך את האש ולבשל עוד כ-20 דקות ואז לשים פלטת מתכת מתחת לסיר ולבשל עוד כ-45 דקות על אש נמוכה. משך הבישול מרגע הנחת הדלוריות בסיר עד לסיום הבישול בערך שעה ורבע