קְצְ’רִי

מאכל ללא בשר שנהגו לאכול בימי הקיץ בתוספת אשל, ריוויון או שמנת ,או בתוספת של סלט חי.

כמו כן ב-ט’ באב שבו נהוג לא לאכול בשר

מס’ מנות: 6

משך הבישול :  כשעה

החומרים

  • 4 כפות שמן
  • רסק  מ – 3 – עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • 3 כוסות אורז
  • 1 כוס עדשים כתומים
  • ¼ כוס שמן לטיגון
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • ½1 כפיות מלח שולחן
  • 5 כוסות מים רותחים
  • קורט פלפל שחור חריף, כורכום ופפריקה

הכנה מוקדמת

  1. לרחוץ את העדשים ולהשרות אותם במים במשך חצי שעה.
  2. לפני שמכניסים לסיר מסננים מהמים   (לפי הוראות אופן ההכנה ).
  3. לקלף את השום ולכתוש יחד עם הכמון, להוסיף טיפת שמן ( אפשר לשים בתוך כוס ולהכות עם קצה של מערוך  על השום והכמון ).

אופן ההכנה

  1. מחממים 4 כפות שמן בסיר, על אש נמוכה ומוסיפים לו את רסק העגבניות הטבעי שהכנו ו 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים. מוסיפים גם חצי כוס מים שהרתחנו.
  2. מחכים לרתיחה ומוסיפים את המים הנותרים (ארבע וחצי כוסות).
  3. ממשיכים לבשל כך על אש נמוכה. מוסיפים את המלח והתבלינים ובוחשים.
  4. כשהנוזלים בסיר שוב רותחים מוסיפים את האורז ומערבבים.
  5. כעבור 3-4 דקות מוסיפים גם את העדשים ומערבבים.
  6. מבשלים על אש נמוכה בערך 4 דקות ומניחים מתחת לסיר פלטת מתכת.
  7. מחממים רבע כוס שמן במחבת ומוסיפים לו את השום הכתוש עם הכמון. משהים ל 5 שניות בלבד! ומפזרים על הקצ’רי מסביב. חשוב לעשות פעולה זאת בזהירות ובמהירות.
  8. הופכים את הקצ’רי מלמטה למעלה, בכף רחבה ב 3- 4 מקומות בסיר, מסביב. כדי שהאורז  לא ייחרך בתחתית הסיר.
  9. מבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 דקות והתבשיל מוכן.

יוכי ממליצה

אפשר לטגן חצי בצל קצוץ בתחילת הבישול לפני ששמים את השמן.