סַמְבּוּסָק

כמות: 22 כיסוני סמבוסק

זמן הכנה: 4 שעות לעבודה לבד כולל עבודת הניקיון

כלים

  • סיר בינוני להשריית החומוס
  • סיר להכנת המילוי
  • מעבד מזון לטחינת החומוס
  • קערה להכנת הבצק
  • מסננת גדולה
  • 2 מגשים גדולים

החומרים

למילוי

  • 350 גרם חומוס (גרגרים קטנים)
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • ½ כפית מלח שולחן
  • 3 שיני שום כתושים.
  • ¼ כפית פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה.
  • ¾ כוס שמן לטיגון הבצל

לבצק

  • 1 ק”ג קמח
  • ½ כפית  מלח
  • ¾2 בערך מים פושרים תלוי בספיגת הקמח.
  • ¾ כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות  שמן סויה  או קנולה לטיגון הסמבוסק

אפשר להכין את הסמבוסק עם מי ההשרייה של החומוס ולהוסיף 1 שקית אבקת אפיה ואפשר גם להכין בצק שמרים רגיל, גם כך טעמו טוב.

אופן ההכנה

הטיפול בחומוס

  1. לשטוף את החומוס ולהשרות אותו במים במשך הלילה. (בקיץ צריך לשים אותו במקרר
  2. למחרת היום מבשלים את החומוס עם מי ההשרייה כרבע שעה, כדי שיתרכך עוד קצת. 
  3. מוסיפים לסיר עוד כמה כוסות מים רותחים. קצף שנוצר בסיר בזמן הבישול יש להוציא בעזרת כף. לא להיבהל!
  4. זהירות! לא לכסות את הסיר בשום אופן.

הכנת המילוי

  1. מסננים את החומוס מהמים.
  2. טוחנים את החומוס במעבד מזון ומפזרים עליו כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור, כורכום כמון פפריקה  ואת השום הכתוש.
  3. לחמם שמן בסיר בגודל בינוני ולטגן בו את הבצל הקצוץ עד שיזהיב.
  4. לשים מעליו את החומוס הטחון עם התבלינים.
  5. לערבב הכול בעדינות ולאדות על אש נמוכה מאוד במשך 20 דקות בערך.

הבצק

  1. מכניסים את הקמח לקערה ומפזרים מעליו את  המלח  והשמרים.
  2. מוסיפים לאט, לאט, את המים הפושרים בהתאם לספיגת הקמח, ולשים בצק גמיש וחלק.
  3. מכסים את הבצק בשקית נילון ומעליה מגבת עבה ומחכים לתפיחה של שעתים וחצי עד שלוש שעות (בקיץ פחות).
  4. אפשר להכין את הבצק ממי השריית החומוס אבל אז שמים רק טיפת שמרים או 1 שקית אבקת אפיה.

אופן הכנת הסמבוסק

  1. מרדדים את הבצק לעיגולים, בקוטר של 15 ס”מ בערך. רצוי על משטח משומן.
  2. מסמנים בקו דמיוני את אמצע העיגול ושמים כף וחצי מהמילוי על חצי מעיגול זה.
  3. מקפלים את חצי העיגול הריק מעל חצי העיגול המלא ומהדקים את הקצוות באצבעות בקיפולים קטנטנים שהולכים באלכסון. (ציור מס’ 2). חשוב לקפל את הקצוות היטב, כדי שלא ייפתחו בזמן הטיגון.
  4. כדאי להכין את כל כיסוני הסמבוסק על שני מגשים או שלושה ולכסות אותם בניילון עד לתחילת הטיגון, כדי שלא נילחץ בזמן הטיגון.
  5. לאחר ההכנה הזאת, מטגנים את הסמבוסק משני הצדדים בשמן חם ועמוק עד שיזהיב.
  6. מוציאים עם כף רחבה מחוררת ושמים בתוך סיר על פרוסות לחם או מצה, כדי שיספגו את השמן. רצוי לכסות את הסיר כל פעם עד שמסיימים את הטיגון כדי שהסמבוסק לא יתקשה.

יוכי ממליצה

  • לשטוף את החומוס ולהשרות אותו במים במשך הלילה. (בקיץ צריך לשים אותו במקרר ולא בחוץ).
  • כדאי ומומלץ להכין יום קודם את המילוי וביום שאחריו את הבצק והטיגון.
  • כדאי לגייס עזרה לרחיצת כלים.
  • זהירות !!!  בזמן הטיגון להפוך את הסמבוסק לאט, זה מונע התזת שמן חם עלינו.
  • חשוב כל זמן הטיגון להיות ליד המחבת במטבח ולא לעסוק בדברים אחרים, כיוון שהטיגון נעשה מהר והסמבוסק עלול להישרף אם לא נהייה ערניים מספיק