תבשיל בורגול

מס מנות: 10

זמן בישול: כשעה

כלים

  • סיר בינוני רחב (גובה 13 ס”מ וקוטר 26)

החומרים

לשלב א’

  • 900 גרם בורגול בעובי בינוני (לא גס) או 5 כוסות
  • ½ בצל קצוץ
  • ⅓ כוס שמן לטיגון
  • 1 כוס מיץ עגבניות מרסק 2 עגבניות גדולות
  • 2 קלחי גזר קצוצים לקוביות קטנות
  • ¼1 כפיות מלח
  • פלפל שחור חריף, כורכום, פפריקה, כמון.
  • 4 כוסות מים רותחים

לשלב  ב’

  • 4 כפות שמן
  • ½ כוס פטרוזיליה או כרפס קצוצים.

אופן ההכנה

  1. לטגן את הבצל על אש נמוכה עד להזהבה. הטיגון על כיריים בינוניות.
  2. להוסיף את רסק העגבניות קורט מלח וקורט משאר התבלינים.
  3. לבשל כ-2  דקות ולהוסיף את המים הרותחים.
  4. להוסיף שוב כפית ורבע מלח וחצי כפית כורכום ומידת קורט משאר התבלינים.
  5. להוסיף גם את קוביות הגזר.
  6. לערבב ולחכות לרתיחה.
  7. בינתיים לשטוף את הבורגול במים וכשרואים “רתיחה” בסיר להוסיף את הבורגול ולערבב.
  8. להנמיך מאוד את האש ולשים פלטת מתכת מתחת לסיר.
  9. לבשל כך במשך  50 -60  דקות עם מכסה סגור
  10. כעבור 20  דקות מרגע הכנסת הבורגול לסיר לטפטף מעליו 4 כפות שמן  ולהפוך את התבשיל מלמטה למעלה ב-3 מקומות מסביב וגם מאמצע הסיר.
  11. אח”כ כל רבע שעה ( כלאמר, עוד פעמיים ) לחזור על פעולת הפיכת התבשיל.
  12. בסוף הבישול לפזר מעט פטרוזיליה או כרפס קצוצים על התבשיל נראה מקסים וטעים.

תבשיל בורגול לכ4-5 מנות

זמן בישול: כ – 40 דקות מרגע הנחת הבורגול במים עם רוטב העגבניות

כמויות

  • 2 כוסות בורגול
  • מיץ מ ½1 עגבניות
  • 2 כוסות לא מלאות מים רותחים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 גזר קצוץ לקוביות
  • ¼ כוס פטרוזילה או כרפס קצוצים.
  • קורט פלפל, כורכום, כמון פפריקה.