חַשְוָוא מָאל גִ’יגִ’י – עוף ממולא בתנור עם תוספות

מס’ מנות: 4

זמן אפייה: שעתיים וחצי

תוספות לארוחה: תפוחי אדמה ובטטות אפויים

עוף ממולא בתנור הינו מאכל חגיגי המוגש באירועים חגיגיים וכן בשבתות וחגים. אפשר לבשלו בתוך מרק עם חומוס, או בחמין. בדרך כלל פורשים על גבי פתח הבטן רצועת עור שהורדנו מהעוף, ומחברים אותה בחוט ומחט (חדשה) מסביב. אחרי שמכניסים לתוך העוף חלק מהמילוי שהכנו.

במתכון זה מוצעת אפשרות נוספת, קלה יותר עכשווית, להכנת המתכון  “ללא תפירה” ושאינה פוגמת בטעם.

יש אטליזים ומחלקות בשר ועוף במרכולים שמוציאות עבורכם את העצמות מהעוף.  כך אפשר לפרוש את העוף בקלות אחרי שהתבשל.

כלי עזר ומצרכים לעבודה

 

שקית קוקי עם  “תופסן סוגר”,

קערות פלסטיק

קרש חיתוך

מגש קטן לטיפול בעוף

נייר כסף

החומרים

 

  • 1 עוף מס’  2  ללא החלקים הפנימיים
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות עבות עבור מצע מתחת לעוף.

החומרים למילוי

 

  • 1 כוס אורז
  • 100 גרם בשר שווארמה קצוץ או טחון (או בשר טחון)
  • ½ כפית רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • ½ כוס גרגרי צנובר טריים או,  שבבי שקדים (אפשר בלי)
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח (קצת  פחות)
  • קורט קינמון, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כורכום

לתוספת

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים.
  • 2 בטאטות
  • 2 צימוקים
  • תפוחי עץ
  • קורט קינמון לפזור מעל התפוחים

אופן ההכנה

  1. לברור את האורז היטב משאריות פסולת ולשטוף אותו במים.
  2. לבשל אותו ב-5 כוסות מים רותחים על אש גבוהה  “חצי בישול”, במשך 7 דקות
  3. לסנן מהמים
  4. להכניס את האורז ה”חצי מבושל”  לקערה ולהוסיף לו את בשר השווארמה או הבשר הקצוץ או הטחון, וכן את הצנוברים או שבבי השקדים, (אמרנו שאפשר גם בלי)  כמו כן לשים בפנים גם את רסק העגבניות, כף שמן, מלח ולתבלינים ולערבב הכול בעזרת שתי כפות.

הכנת העוף

  1. לשטוף את העוף במים ולהוריד מהכנפיים ומהגרון את שאריות הנוצות וגם לחרוך את הסיבים     שנותרו על העור.
  2. לתבלן את העוף בקורט כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל כריף וכמון.
  3. להכין מצע של פרוסות בצל ולהניח בשקית הקוקי.
  4. להכניס את העוף מעל מצע הבצל ולתחוב לתוכו עד הסוף את המילוי שהכנו. אם נשאר מעט מתערובת האורז, לשים אותה על-יד פתח העוף ובצדדיו.
  5. לסגור את השקית ע”י סיבוב עד קצה העוף ולכרוך את ה”סיבוב בתופסן מתכת שנמצא בדרך כלל בחבילת שקיות הקוקי שאנו קונים.

תוספות

  1. להוסיף לתבנית קוביות תפוחי אדמה מתובלים במטבל של שמן קורט מלח ותבלינם שהוזכרו למעלה.
  2. להוסיף גם פרוסות של בטאטות מקולפות עטופות בנייר כסף ללא תיבלון. בין הבטאטות לפזר
  3. מעט צימוקים, כמו כן אפשר להוסיף גם תפוחי עץ לפזר בשקעים שבראש התפוח מעט קינמון
  4. ולעטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהניח בצד באותה תבנית.
  5. להכניס לתנור בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך שעה וחצי ושעה נוספת בחום של 125  מעלות.
  6. בתום ה”אפיה”  להשאיר בתנור בחום של 50  מעלות עד לשעת הארוחה.