חזה עוף ממולא ומבושל במרק לשבת

חשווא מאל ג’יג’י

מס מנות: 3

החומרים

  • חזות בינוניות של עוף ( עם העצמות והגב )
  • חלקי עור עבים
  • חוט, מחט ואצבעון

למילוי

  • 1 כוס אורז רחוץ ומושרה במים
  • 100 גרם חזה עוף קצוץ
  • ¼ (רבע) כפית מלח
  • תבלינים: קורט קינמון, כורכום, פלפל ופפריקה

למרק

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן
  • כ-2 ליטר מים רותחים ( בדרך כלל  1 קומקום מים רותחים )
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור כורכום ופפריקה

אופן ההכנה

הכנת ממולאי העוף ( “החשווא”)

א.      מערבבים ומתבלים את החומרים למילוי.

ב.      שמים את העור על פתח אחת החזות ולתפור אותו מסביב לפתח זה. לא עד הסוף.

ג.       להשאיר פתח קטן ולתוכו להכניס חלק מהמילוי שהכנו. (החלק שנשאר לגוף החזה השני). לא למלא עד הסוף.

ד.      עכשיו לתפור גם את הפתח ולסגור אותו.

ה.     להכין כך גם את החזה השני מה שנקרא: “חשווא”.

ו.         להניח אותם במקרר. ולהכין בינתיים את המרק.

הכנת המרק

נחוץ סיר בקוטר 22 ס”מ ובגובה  10 ס”מ,  או כל סיר אחר בגודל בינוני

  • מאדים חצי בצל קצוץ עם 3 כפות שמן על אש בינונית במשך 3 דקות ומערבבים מעט.
  • מוציאים מהמקרר את שני ממולאי העוף שהכנו ושמים בסיר על הבצל.
  • מטגנים אותם עוד כ- 5 דקות על אש נמוכה.
  • מפזרים עליהם תבלינים: קורט פלפל, כורכום ופפריקה.
  • בינתיים מרתיחים קומקום מים רותחים ( כ- 2 ליטר מים).
  • שופכים את המים לסיר עד לכסוי ממולאי העוף ומוסיפים חצי כפית מלח.
  • מבשלים על כיריים קטנות ועל אש בינונית במשך כ- 50 דקות.
  • בתום הבישול, מוציאים את ממולאי העוף (“החשוואות”) מהסיר.
  • אם מועד הארוחה הוא לאחר 3- 4 שעות מתום הבישול או יותר, מוציאים מהסיר 2- 3 מצקות מרק מהסיר שופכים לסיר אחר ומניחים בתוכם את “החשוואות” ומחממים אותן מעט.

המלצת יוכי

להגשה מניחים כל חשווא לחוד בצלחת ולמי שמעונין גם מרק בצלחת נפרדת.