קובה אורז במרק ליום חול

מתכון שמתאים לכל השנה מלבד פסח כיוון שיש בו גם בורגול

קובה זו נוחה וקלה להכנה. למי שמתקשה בהכנת כופתאות עם סולת. כאן לא תהיה בעיה, כיוון שאפשר להכין אותם גדולים.

כמות: 20 קובות.

משך הבישול: כשעה ורבע מרגע הכנסת הקובה למרק

כלים עיקריים

  • סיר נירוסטה גדול מאוד  ( קוטר: 26 ס”מ  גובה: 15 ס”מ )
  • קרש חיתוך
  • קערת פלסטיק בינונית (לעיסה)
  • מחבת
  • מגש – להנחת הקובות לפני הבישול
  • ½3 ליטר מים רותחים ( כ- 17- 18 כוסות )

חומרים לבצק המעטפת

  • 2 כוסות אורז (מבורר ורחוץ שהושרה במים במשך שעתיים)
  • ¼ כוס בורגול (שטוף במים)
  • 2 כפות סולת
  • ½ ק”ג חזה עוף טחון
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½1 כפית  מלח
  • קורט פלפל שחור, כמון, ופפריקה

חומרים למילוי

  • גרם חזה עוף טחון או קצוץ בסכין
  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 כפות שמן לאידוי
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף בורגול גרוס דק (שטוף במים לאניני הטעם)
  • קורט פלפל חריף, כורכום ופפריקה מתוקה

חומרים למרק

  • 10 גרונות עוף תרנגולת
  • חלקי עוף שונים
  • 4 כפות שמן
  • בצל בינוני קצוץ
  • ½6 ליטר מים רותחים (כ- 18 כוסות )
  • 1 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • קישואים
  • עלי פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, פלפל חריף כמון

הכנות מוקדמות

  1. לקלף ולחתוך לקוביות את הירקות
  2. להשרות את האורז כשעתיים במים
  3. לטחון חצי קילו חזה עוף לבצק המעטפת ( אפשר לקנות מוכן מהמרכול)
  4. לקצץ או לטחון 200 גרם חזה עוף למילוי

הכנת המרק  

  1. מאדים בסיר גדול בצל אחד קצוץ עם חלקי העוף במשך כ- 20דקות על להבה  נמוכה. מפזרים עליהם קורט פלפל חריף.
  2. שופכים לסיר את המים הרותחים ( בערך שלוש וחצי קומקומים מים רותחים בקומקום סטנדרטי שיש בו 2 ליטר).
  3. מוסיפים חצי כפית כורכום, ורבע כפית פפריקה ומלח לפי הצורך, כיוון שחלקי העוף הנקנים בסופרמרקט ממולחים היטב. לבשל על אש גבוהה עד שהמרק ירתח ולכבות את האש.
  4. בינתיים להכין את כדורי הקובה וכשהם מוכנים להרתיח שוב את המרק ולהכניס אותם אחד, אחד, בעדינות לסיר.

הכנת המילוי

  1. מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם 3 כפות שמן עד שיזהיב, בערך 4 דקות על אש נמוכה.
  2. מוסיפים לזה את החזה עוף הקצוץ המיועד למילוי והפטרוזיליה ומעל זה מפזרים חצי כפית מלח וקורט מהתבלינים: כורכום, פלפל ופפריקה. מאדים כך במשך 8 דקות.
  3. מוסיפים כף בורגול ומערבבים פעם אחת וממשיכים ואחרי שתי דקות מכבים את האש.

הכנת בצק המעטפת ומילוי הקובה

  1. מערבבים את החזה עוף הטחון עם האורז, מפזרים מלח ופלפל ומוסיפים גם את שתי כפות הסולת והבורגול ויוצרים מהם עיסה אחת.
  2. מהעיסה יוצרים כדורים בעזרת כף היד. מניחים אותם אחד, אחד, על מגש.
  3. ואחר- כך לוקחים כל כדור וממלאים במילוי שהכנו, סוגרים את קצותיו ולוחצים אותם מעט בעזרת שתי כפות הידיים, כדי שלא ייראו כמו כדור.
  4. כל קובה שמילאנו נכניס אותה למרק הרותח, ונבשל אותם על אש גבוהה.

הבהרות לגבי אופן הבישול

חשוב לדעת שבזמן הכנסת הקובות למרק הרותח כשהוא על אש גבוהה, המרק יפסיק לרתוח זמנית, אך תוך זמן קצר הוא ירתח שוב  ואז צריך וחשוב להוריד את האש ללהבה בינונית.

זמן בישול הקובה צריך להיות שעה ורבע מרגע הכנסת כדורי הקובה למרק.

יש צורך לערבב מעט את המרק עם הקובה, בעדינות, בכף בישול ארוכה, כדי שהקובה לא תידבק אחת לאחרת.

במידה ונשאר מעט מהמילוי שלא השתמשנו בו אפשר “לזרוק” אותו לסיר זה מוסיף טעם.

בתום הבישול מקבלים ארוחה טובה ויפה בטעם של פעם.