קובה אורז מטוגנת

מתכון לכל ימות השנה קל ופשוט להכנה. המתכון כולל מילוי אבל אפשרי גם להכינו ללא המילוי לבחירתכם.

קובה ללא מילוי

 

החומרים

  • 3 כוסות אורז מבושל
  • 2 ביצים
  • 7 כפות קמח
  • קורט מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • צלוחית מים להרטבת הידיים

אופן ההכנה

  1. לטרוף את הביצים על האורז המבושל ולפזר מעליהם קורט מלח ופלפל.
  2. לערבב את כל החומרים וללוש בעדינות את העיסה שנוצרה.
  3. ליצור קציצות עגולות ופחוסות, או מוארכות ולטגן אותם על אש גבוהה בשמן עמוק וחם, עד לקבלת גוון זהוב.

כדאי להכין צלוחית מים בצד ולהרטיב את כפות הידיים מדי פעם, כדי להקל את מלאכת יצירת הקובות.

קובה עם מילוי

חומרים למילוי

  • חזה עוף טחון
  • בצל ופטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמן לאידוי
  • קורט מלח ותבלינים: פלפל, פפריקה וקינמון.

אופן ההכנה

  1. לחמם מעט שמן במחבת ולהוסיף את שאר חומרי המילוי,
  2. לאדות במשך 10 דקות בערך ולערבב מעט.
  3. להכנת הקובות נשתמש בעיסה שרשמנו קודם.
  4. בוצעים מהעיסה מספר “כדורים” ובכל כדור יוצרים גומה ומכניסים בה מעט מהמילוי שהכנו קודם.
  5. אח”כ פוחסים אותו מעט ומטגנים בשמן עמוק וחם, על להבה בינונית, עד שמתקבל גוון זהוב משני הצדדים. מוציאים בעזרת מזלג ומניחים בסיר שבתחתיתו נייר סופג ומכסים את הסיר כדי שהקובות לא יתייבשו.