קובה אורז מיוחדת לפסח

המיוחד בקובה הזו שהיא עשויה מאורז שהוא כשר לפסח לפי הנהוג אצל יהודי עיראק ולאוכלי קטניות

כמות: כ- 40 קובות

משך הבישול: בישול הקובה כשעה ורבע מרגע הכנסת הקובה למרק

החומרים

לבצק המעטפת

עיסת אורז להכנת קובה של פסח

  • ½ קילו אורז
  • ¼ קילו חזה עוף טחון
  • ½ כפית מלאה מלח
  • קורט פלפל חריף

למילוי

  • 150 גרם  בשר בקר
  • 150 גרם חזה עוף טחונים
  • ½ בצל  קצוץ
  • ¼כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל חריף, קורט פפריקה וכורכום.

למרק

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 חלקי עוף
  • 7 גרונות עוף
  • 5 קישואים חתוכים
  • 2 גזרים פרוסים לטבעות
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף רסק עגבניות (ב 2 מנות של ½ כל פעם)
  • מלח, פלפל שחור, כורכום פפריקה

אופן הכנת בצק המעטפת

בצק המעטפת עשוי מאורז וחזה טחון

  1. משרים את האורז במים למשך שעה. אח”כ מסננים ומיבשים על מגבת שוב למשך שעה.
  2. טוחנים את האורז המיובש במעבד מזון. לא בבת אחת, כל פעם שמים קצת.
  3. שמים את האורז הטחון בקערה עמוקה ושמים עליו את החזה עוף הטחון, מלח ופלפל.
  4. שופכים למעלה מעט מים פושרים ולשים בעדינות עד שמקבלים עיסה גמישה. זוהי העיסה לבצק המעטפת.

הכנת המילוי

  1. בסיר קטן – מאדים את הבצל עם השמן  על אש נמוכה במשך 5 דקות בערך.
  2. מוסיפים את הבשר והחזה עוף הטחון ומאדים על אש נמוכה בערך 45 דקות עד שהנוזלים נעלמים או נספגים.
  3. מערבבים מדי פעם כדי לפורר את הגושים. מה שלא התפורר, מפוררים בסוף האידוי באצבעות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה למילוי ומערבבים הכול יחד.

הכנת המרק

  1. הטיפול בגרונות :מרתיחים בסיר נפרד את הגרונות במשך זמן קצר, עד שמקבלים קצף, מסננים אותם מהמים ושוטפים אותם מהקצף.
  2. מניחים את הגרונות בסיר גדול אחר יחד עם שני חלקי העוף ובצל קצוץ אחד. מוסיפים גם רבע כוס שמן. קורט מלח, פלפל וכורכום.
  3. מטגנים אותם כך במשך כמה דקות. מנערים את הסיר מדי פעם ימינה ושמאלה כשהמכסה סגור.
  4. שופכים לסיר מים רותחים עד למחצית מגובה הסיר. מוסיפים כפית מחוקה של מלח, חצי כפית פלפל חריף וחצי כפית כורכום.
  5. מוסיפים עוד קצת מים, קצת למעלה ממחצית הסיר ומבשלים עד לרתיחה ואז מכבים את האש.
  6. כשהכנת הקובות מסתיימת מדליקים שוב את הגז וממשיכים לבשל את המרק על אש גבוהה עד לרתיחה, אז מוסיפים חצי כף רסק עגבניות מערבבים ושמים את הקובות אחד, אחד לתוך המרק בעדינות. כל אחד במקום אחר לאט, לאט.
  7. אחרי שמסיימים לשים את כל הקובות בסיר משאירים שוב לרתיחה נוספת של המרק ואז מנמיכים את האש. ומבשלים עוד כשעה ורבע.
  8. זמן בישול הקובה כשעה ורבע מרגע הכנסת הקובה למרק.

הכנת הקובה

  1. קודם בוצעים חתיכת בצק גדולה ובעזרת שתי הידיים עושים ממנה גליל.
  2. מהגליל חותכים חתיכות קטנות קצת יותר גדולות מחופן כף היד ומניחים אותם על מגש.
  3. ממלאים כל חתיכת בצק במילוי שהכנו ומניחים אותה על מגש כך ממשיכים עד שמסיימים להכין את כולם.
  4. מכניסים את הקובות אחד, אחד, לסיר למרק הרותח בעדינות, כל פעם במקום אחר.
  5. כשנסיים להכניס את כול הקובות למרק המרק יתקרר ויפסיק לרתוח. נחכה שירתח שוב ואז מנמיכים את האש לבינונית.
  6. כעבור חצי שעה שמים בפנים את חתיכות הקישואים והגזר. מוסיפים למרק קורט פפריקה ורבע כפית כורכום.
  7. טועמים מהמרק ממליחים בזהירות לפי הטעם הרצוי לכם. מוסיפים עוד חצי כפית רסק עגבניות ומערבבים בעדינות.

משך כל הבישול של הקובה מרגע הנחת הקובות בסיר צריך להיות כשעה ורבע, על אש בינונית כשיש רתיחה קלה ועדינה בסיר.