קובה בורגול מטוגנת

כמות: כ- 28 כדורי קובה

משך ההכנות והבישול: כשעה וחצי

כלים לעבודה

  • קרש חיתוך
  • מחבת או סיר בעל קוטר רחב ודופן נמוכה (לטיגון הבצל ואידוי המילוי).
  • מחבת גדולה ועמוקה לטיגון הקובה ( רצוי בגובה   7- 8  ס”מ וקוטר 30  ס”מ )
  • קערת פלסטיק בגודל בינוני (לבורגול)
  • מגש
  • צלחת עמוקה עם מעט מים, להרטבת הידיים.

חומרים לבצק המעטפת

  • 400 גרם בורגול מומלץ דק למי שלא מנוסה בהכנת מתכון זה
  • ¾1כוסות קמח
  • ¾1כוסות פירורי לחם או 7 פרוסות לחם לבן יבש שהושרה במים, נסחט ופורר
  • ½1 כפיות מלח גדושות
  • ½2 כוסות מים
  • ½כפית אבקת אפיה

חומרים למילוי

  • בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
  • חצי כוס שמן
  • רבע קילו שווארמה טחונה (בשר הודו אדום)
  • רבע קילו חזה עוף טחון
  • חצי  כפית מלח שולחן
  • קורט פלפל לבן חריף, פפריקה מתוקה, או חריפה, כורכום, כמון ו”טיפת” קינמון
  • חצי בקבוק שמן לטיגון

אופן ההכנה

 

הכנת המילוי

  1. לטגן את הבצל הקצוץ עם חצי כוס שמן על אש בינונית בערך רבע עד שיזהיב, ושמתקבל גוון חום.
  2. מוסיפים את החזה עוף  והשווארמה הטחונים ומערבבים היטב עם הבצל ושוברים בעזרת כף עץ או מזלג את הגושים שנוצרים, על אש נמוכה, בערך חצי שעה עד שהנוזלים מתאדים.
  3. בינתיים מפזרים ומוסיפים למילוי רבע כפית מלח, ואת התבלינים להכנת המילוי.
  4. ובתום חצי שעה, וכשהנוזלים כבר התאיידו, מכבים את האש.

הכנת הבצק והקובות

  1. מנקים את הבורגול מפסולת ושוטפים במים.
  2. מסננים אות הבורגול מהמים, אבל לא לגמרי. משאירים בו “טיפה” מים. ומניחים אותו כך, בקערה, במשך שעה אחת, כדי שיתרכך ויתפח. פעולה זו חשובה מאוד, אחרת הקובות יוצאות קשות אחרי הטיגון.
  3. מערבבים את הבורגול ביד ומפזרים עליו כפית וחצי מלח.
  4. סוחטים את הלחם המושרה במים ומפרקים אותו לפירורים דקים, מועכים אותו קצת ואז מערבבים אותו עם הבורגול ולשים יחד.
  5. אם יש לנו פירורי לחם מוכנים (אפשר לוותר על הלחם המושרה במים ושלב ד’) אפשר לשים אותם תיכף על הבורגול וללוש אותם ביחד.
  6. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים היטב עם עיסת הבורגול.
  7. מידי פעם מרטיבים את הידיים ומוסיפים מעט מים מצלחת ששמנו בצד ולשים את העיסה כמו בצק פריך בעדינות ובאיטיות. (אותן פעולות לישה אבל מקוצרות ועדינות).
  8. כשמסיימים ללוש בוצעים מן הבצק חתיכות גדולות כל “חתיכה” כגודל חופן כף היד ומניחים אותה על מגש. מי שקשה לו להכין קובות קטנות יכול לבצוע חתיכות גדולות.
  9. יוצרים גומה בכל “חתיכת בצק” וממלאים מעט מהמילוי וסוגרים את הקצוות ומגלגלים לכדור.
  10. את הכדור קצת פוחסים ע”י לחיצה קלה בכף יד שמאל כדי לתת לו צורה עגולה ושטוחה. אפשר גם ל”תת” צורה לכדור צורה מוארכת ע”י זה שמהדקים אותו בכף יד שמאל  ולוחצים אותו מעט בשתי אצבעות יד ימין, אז מניחים על מגש משומן. (הצורה המוארכת מקובלת בסוריה)

הטיגון:

  1. מחממים את השמן במחבת עמוקה וגדולה עד שהשמן ירתח. מנמיכים את האש לבינונית וכך מטגנים עד הסוף.
  2. מטגנים כל קובה משני הצדדים עד שתזהיב. מוציאים אותה בעזרת כף רחבה, מחוררת, ישר לתוך סיר, שתחתיתו מרופדת בנייר סופג, או במגבת נייר. מכסים אותם במגבת מטבח, כדי שיתרככו מעט, וסוגרים במכסה הסיר.
  3. משך הטיגון בפעם הראשונה  לצד הראשון אורך כ- 8-9 דקות עד שיזהיב. הצד השני מזהיב אחרי כ- 3 דקות לערך בהתאם לכיריים שלכם
  4. בהמשך זמן טיגון שאר הקובות פוחת בדקה.

יוכי ממליצה

בזמן יצירת הקובות כדאי להיעזר בצלחת מים שהכנו מראש ולהרטיב את היד מדי פעם, כשהבצק מתייבש ביד.

אפשר להגיש עם סלט ירקות חי וחמוצים ואפשר גם עם תוספת מרק