קובה אדומה-קובה במרק עם סלק אדום ודלעת

קובה סלק

כמות: 19- 20  כדורי קובה

זמן בישול: כשעה ורבע מרגע הכנסת הקובות למרק

החומרים

 

לבצק

  • 500 גרם סולת עבה (סולת חיטה) (או 3 כוסות למי שלא רוצה לשקול)
  • 2 כפות בורגול דק
  • ¼1 כוס מים פושרים להכנת הבצק (בכוס תה רגילה)
  • קורט מלח

למילוי

  • בצל קצוץ דק מאוד
  • 10-12 עלי כרפס או פטרוזיליה קצוצים דק
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • תבלינים: קורט פפריקה מתוקה ופלפל חריף לבן

 

למרק

  • 5 ראשי סלק אדום קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • מיץ מ 3 עגבניות בשלות.
  • מיץ  מלימון אחד בינוני
  • ½ כף סוכר
  • 1 כף רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • 5 חלקי עוף קטנים
  • 1 בצל שלם
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • תבלינים: קורט פלפל חריף שחור, כמון ופפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

הכנת המילוי

1.      קוצצים את הבצל דק ומפזרים מעליו קורט מלח, משהים אותו לזמן מה ואח”כ סוחטים אותו מהנוזלים.

2.      מחממים שלוש כפות שמן במחבת ומוסיפים אליו את החזה עוף, או הבשר הטחון, מאדים על אש נמוכה עד שהנוזלים נגמרים ואז מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשאירים על אש נמוכה עוד כ-5 דקות ומכבים את הגז.

3.      מוסיפים לתערובת את הכרפס או הפטרוזיליה  ומוסיפים רבע כפית מלח וקורט מהתבלינים פלפל לבן, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום מערבבים והמילוי מוכן.

 

הכנת הבצק והכדורים

1.      שמים את הסולת בקערה ומפזרים עליה קורט מלח, מערבבים עם כוס ורבע מים פושרים מאוד ששופכים אותם לאט, לאט, על הסולת, תוך כדי ערבוב. עושים זאת עם קצות האצבעות, עד שכל  העיסה הופכת לגוש אחד גמיש ועדין. הערה חשובה: צריך ללוש אותו בעדינות בשום אופן לא כמו בצק של קמח. 

2.      בוצעים מן הבצק מספר חלקים ויוצרים מהם גלילים ומכל גליל בוצעים חתיכות קטנות (כחופן כף היד) ומניחים בצד על מגש.

3.      מכל חתיכה יוצרים גומה שדופנותיה דקים ולתוכה מכניסים מעט מהמילוי שהכנו וסוגרים את ה”כדור” בעזרת שתי אצבעות  (בוהן ואצבע יד ימין)  ובסוף מגלגלים בשתי כפות הידיים, ומניחים על מגש שמרחנו אותו קודם בשמן.

4.      כך מכינים את כל ה”כדורים”.

הכנת המרק

1.      לאדות את חלקי העוף עם הבצל, השמן והתבלינים בערך 10 דקות, ואז להכניס את פרוסות הסלק ולהמשיך לאדות על אש נמוכה מאוד במשך חצי שעה.

2.      להוסיף את רסק העגבניות הטבעי שהכנו ולהשאיר על אש נמוכה, כרבע שעה. רצוי לערבב מדי פעם.

3.      להוסיף לסיר מים רותחים בכמות של   3/4  הסיר ולהוסיף את מיץ הלימון וחצי כף סוכר, להוסיף גם כפית מלח וכף רסק עגבניות מקופסת שימורים. לבשל על אש גבוהה עד לרתיחת המרק ואז להכניס לסיר לאט, אחד, אחד, את כדורי הקובה שהכנו, כל אחד במקום אחר, תחילה מסביב, ואח”כ באמצע הסיר. (ברגע הנחת הקובות בסיר האש צריכה להיות גבוהה).

4.      אחרי שסיימנו להכניס את הקובות לסיר והמרק שוב רותח מנמיכים את האש, עד לבינונית.

5.      תוך כדי בישול הקובה בסיר, לוקחים כף בישול ובעדינות מסובבים אותה בתוך הסיר מסביב. עושים פעולה זאת כדי למנוע הידבקות הכדורים זה לזה.

6.      להמשיך הבישול כ 45 דקות נוספות על אש בינונית, ובסך הכול לבשל כשעה ורבע מרגע הכנסת הקובה לסיר.

יוכי ממליצה:

  • במקום בשר טחון למילוי יש הטוענים שחזה עוף או בשר, הקצוץ בסכין משבח את טעמו של התבשיל.
  • אם המרק מתחיל להתייבש, בזמן הבישול, אפשר להוסיף 2- 3 כוסות מים רותחים. כמו כן רצוי לבדוק מדי פעם את הנעשה בסיר.
  • רצוי גם לטעום את המרק אם הוא לפי הטעם הרצוי. אפשר להוסיף עוד קצת סוכר אם הוא חמוץ מדי, אבל לא להגזים.

אפשר להוסיף למתכון המקורי גזר וגבעולי כרפס במרק כדי להעשיר את התבשיל.

קובה סלק