אורז

אורז הוא מזון בסיסי ועמוד התווך במטבח העיראקי. הוא קיים כמעט בכל תפריט יומי או חגיגי, הוא יכול להיות לבן כשלג, אדום בתוספת מיץ או רסק עגבניות או צהוב עם כורכום.

ישנם תבשילים של אורז ללא תוספות ליום יום ויש אורז חגיגי עם עוף וצימוקים או פול. אפשר לבשלו בדרכים שונות, פשוטות ומהירות כמו בצבא (טיגון, הוספת מים ובישול) או כמו מקצועניות עיראקיות כדוגמת אימי, שבוררות, שוטפות, מבשלות, מסננות, שוב מבשלות ובסוף מוסיפות בצל מטוגן, וזה רק האורז הפשוט והיום יומי שלהם.

בנוסף, האורז משמש גם כמילוי לעוף, לעלי גפן וירקות שונים, להכנת קובות מאורז (בעיקר בפסח, כשהסולת לא כשרה לפסח) וכן כתוספת למרקים כגון שורבה, פרסוטה, ועדשים.

העיראקים שינו את מראה האורז באופן יצירתי ועשו ממנו מטעמים בהתאם לאווירה ולאירוע והשפיעו על המטבח הישראלי כך שכיום האורז תופס מקום של כבוד בכל ארוחה.