קציצות פילה – דג מטוגנות

מהיר וקל הכנה

זמן הכנה: בערך שעה

מנות: 4 – 5 סנדוויצ’ים בפיתה או כתוספת פיקנטית לארוחה

החומרים

  • ½ ק”ג פרוסות פילה דג מרלוזה (המשקל לאחר ההפשרה והסחיטה מהמים)
  • 2 פרוסות לחם יבשות
  • ½ לימון סחוט
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ½  (חצי) כפית  כמון וחצי כפית כורכום
  • קורט פלפל חריף ופפריקה מתוקה
  • צלחת מים – לטבילת הידיים עבור הוראות:  ז’ – ח’.
  • כוסות שמן לטיגון

אופן ההכנה

1        משרים במים את פרוסות הפילה הקפואות בקערה עם מים ומעט מיץ לימון, בערך שעתיים.

2        להשרות את שתי פרוסות הלחם היבשות גם במים, עד שיתרככו ואז לסחוט אותם ולמעוך בידיים.

3        כעבור שעתיים לסחוט את הפילה מהמים.

4        לשים את הפילה והפטרוזיליה בבלנדר וגם את הכוסברה. לפזר עליהם מלח ותבלינים ולשים גם את השום ולטחון הכול יחד.

5        להכניס את העיסה שנוצרה לתוך קערה ולהוסיף את הלחם המעוך . למולל ולערבב הכל יחד בעזרת האצבעות.

6        להוסיף ביצה טרופה ו – 4 כפות קמח.

7        לערבב שוב הכול יחד בעזרת האצבעות, עד לקבלת גוש אחד של עיסה . כדי להקל על המלאכה הזאת אפשר להרטיב את הידיים מדי פעם מצלחת מים שנכין מראש  על ידינו.

8        ניצור קציצות ארוכות בצורת אצבעות או עיגולים שטוחים ונטגן אותם בשמן חם  משני הצדדים עד לקבלת גוון כהה.

יוכי ממליצה

רצוי לציין שהטיגון ייעשה על אש גבוהה.

ניתן ליצר את הקציצות תוך כדי הטיגון.