כדורי פילה דג ברוטב עגבניות

מס’ מנות:  3  – 4

משך הבישול: כשעה

חומרים

  • ½ קילו פילה דג – רצוי “מרלוזה”
  • 5 עגבניות בשלות
  • 4 שיני שום
  • 1 כף מרגרינה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור, כמון, כורכום ופפריקה

הכנה מוקדמת

  1. לטחון את הפילה ולכתוש את השום ולהוסיף להם קורט מלח  ותבלינים. לחבר יחד ולערבב ולהכין עיסה.
  2. מהעיסה ליצור כדורים, כגודל כדור פינג פונג ולהניח על מגש משומן עד לבישול.

אופן ההכנה

  1. לרסק את העגבניות ( ללא הקליפה )  ולבשל את הרוטב במשך  – 10 דקות על אש נמוכה. להוסיף לו קורט מלח.
  2. לחכות שהרוטב ירתח ואז להניח את כדורי הפילה  על הרוטב לאט, לאט.
  3. לבשל על אש נמוכה כשלושת רבעי שעה ואז התבשיל מוכן.

יוכי ממליצה

המלצתי היא להשתמש בדג “מרלוזה” המוסיף טעם מיוחד לתבשיל