בְּעָאבֵּע בְּתָּמֵר – עוגיות ממולאות בתמרים

כמות: 35 – 36

כלים וחומרים לבצק

כמו למתכון של כעכים עיראקיות, רק שבמתכון זה מידת הקינמון היא כפית אחת ולא רבע כפית.

הכנת הבצק והלישה גם אותו דבר.

השוני הוא בהוספת חומר המילוי שהוא עיסת התמרים ואופן יצירת העוגיות שיפורט בהמשך.

חומר המילוי לבעאבע בתמר

  • 500 גרם תמרים מעוכים ללא חרצנים
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כפית הל טחון
  • כמו כן צריך להכין צלחת עם רבע כוס שמן  לעבודה עם הידיים.

אופן הכנת המילוי לבעאבע

  1. להוריד את עטיפת האריזה של עיסת התמרים.
  2. למעוך את גוש התמרים בידיים.
  3. לשטח את העיסה בעזרת האצבעות. לקחת כל פעם קצת.
  4. להוציא את השאריות הקשות שנשארו בו. צריך בשביל זה מעט סבלנות.
  5. כדי שעבודה זו תהיה קלה ונוחה יש צורך לטבול את האצבעות במעט שמן שהכנו מראש בצלחת.
  6. אח”כ להכין כדורים קטנטנים דמויי דובדבנים מעיסת התמרים ולשים בשני צלחות שטוחות. בכדוריות אלה נמלא יותר מאוחר את כדורי הבצק, כמו שממלאים קובה.

הכנת הבעאבע

  1. לבצוע מן הבצק  “גלילים” ארוכים וכל “גליל” לחתוך לחתיכות, כל אחד כגודל ביצה.
  2. מכל חתיכה ליצור כדור ובו ל”תקוע” כדור קטנטן של תמר שהכנו מראש.
  3. ללחוץ ולשטח את הכדור משני צידיו, בעזרת האצבעות על גבי משטח של שומשום, עד לקוטר של עשרה ס”מ בערך.
  4. אח”כ “מעבירים” רידוד קל מאד על גבי העוגיה השטוחה ומגדילים “טיפה” את קוטרה.
  5. שמים אותה בתבנית על גבי נייר אפייה ומחוררים אותה מעט בעזרת מזלג.
  6. כשמסיימים להניח את כל העוגיות בתבנית מורחים עליהן ביצה טרופה.
  7. לא לשכוח לחמם את התנור כ – 10 דקות מראש.
  8. להכניס את התבנית לתנור האפיה ולאפות ב- 220 מעלות צלזיות כ – 20 – 25 דקות, תלוי בתנור שלכם, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום זהבהב.