בָּקְלָוַאה

בָּקְלָוַאה אחד מהמאפים המזוהים עם יהדות עיראק. מתוק עשיר ומוגש כקינוח לכל אירוע משמח או בסיום ארוחה.

עתיר קלוריות.

כלים:

  • תבנית אפיה  רוחב: 35 ס”מ –  אורך: 29 ס”מ
  • קנקן להכנת הסירופ
  • מערוך

החומרים

  • גרם בצל עלים צרפתי

למילוי

  • גרם בוטנים קלויים קלופים וטחונים גס
  • 200 גרם אגוזים טחונים גס ( או שקדים קלופים טחונים גס )
  • 50 גרם קוקוס ( אפשר בלי )
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כפית קינמון טחון
  • קורט הל טחון

לסירופ –  לזילוף מעל הבקלוואה

  • 1 כוס סוכר
  • ½2 כוסות מים
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט
  • 6 גרעיני הל שלמים

אופן ההכנה

טיפול במילוי

מערבבים בכלי את הבוטנים הטחונים, האגוזים, הקוקוס, חצי כוס סוכר והתבלינים: הל וקינמון.

טיפול בבצק עלים

יוכי ממליצה

הערות חשובות לפני שמתחילים.

חשוב מאוד לא לחכות שבצק העלים יפשיר לגמרי, אחרת יהיה קשה לרדדו.

קימוח העלה:  חשוב מאוד לרדד על משטח מקומח ולפזר קמח גם על העלה כשמרדדים אותו.

לא לרדד דק מאוד.

הכנת העלים

  1. חותכים עלה באורך 30 ס”מ בערך, מחבילת הבצק.
  2. מפזרים קמח מתחת לעלה וגם מעליו ומרדדים אותו עד שהוא מגיע לגודל שטחה של התבנית.
  3. משמנים את התבנית במרגרינה.
  4. מניחים את העלה המרודד על התבנית.
  5. מפזרים מעט מהמילוי שהכנו על העלה ומניחים עליו עלה מרודד נוסף.
  6. מפזרים עליו שוב מהמילוי שהכנו ומניחים עליו עלה שלישי מרודד  ומפזרים עליו גם  מהמילוי שהכנו וסוגרים בסוף עם העלה הרביעי –  מרודד.

הערה:

ייחודו של מאפה זה מלבד טעמו הוא צורתו המעוינת.

המאפה נחתך למעוינים עוד לפני שהוא נכנס לתנור

אופן החיתוך

נחתוך מספר קווים לאורך התבנית ולעומק עד לתחתית התבנית, כל 7  –  ס”מ.

אח”כ נחתוך קווים אלכסוניים לעומק ולרוחב התבנית  עד לתחתית התבנית.

אפיה

יש לחמם את התנור כ – 10 דקות לפני האפייה בחום  של –  200 מעלות צלזיוס.

מכניסים את המאפה לתנור ואופים בחום זה  כ –  35  דקות.

הכנת הסירופ כשעה ו-20 דקות.

  1. שמים בקנקן את הסוכר והמים, בוחשים, מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כ- 20 דקות
  2. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל בערך עוד שעה על אש נמוכה. מוסיפים 6 גרגרי הל.
  3. מערבבים כל הזמן, עד שמקבלים סירופ סמיך בגוון שהוא קרוב לחום בהיר.
  4. מקררים את הסירופ ומזליפים על הבקלוואה.
  5. מוציאים אותה מהתנור לאחר שנאפתה ממתינים מעט, כשהיא לא כל כך חמה וגם לא קרה ומזליפים את הסירופ על כל חלקי העוגה.

אופן חיתוך הבקלוואה לפני הכנסתה לתנור תחילה בקווים ישרים ואח”כ באלכסון .

יוכי ממליצה

כדאי להתחיל בהכנת הסירופ. ואח”כ לעבור לרידוד הבצק. אופן הכנת הסירופ כתוב בהמשך.