זלוביה – חביתיות בצק מטוגנות

מאפה זה נהגו יהודי עיראק לאכול בחג החנוכה ובפורים. אפשר להרגיש כל השנה בחג. הוא מתאים גם לשעות הערב. עם משקה חם לילדים ולמבוגרים. משמח את כולם.

קל, מהיר הכנה, טעים ויעלה חיוך על שפתי כולם.

כמות: 8  זלוביות

החומרים לבצק

  • ½ ק”ג  קמח
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף ברנדי אפשרי אך לא חובה
  • 1 כוס מים פושרים
  • ½כפית שמן למריחה על הבצק

לטיגון

  • מחבת רחב ועמוק
  • ½2 כוס שמן

אופן ההכנה

  1. להמיס את השמרים והסוכר עם המים הפושרים.
  2. להכניס את הקמח לקערה ולפזר עליו את המלח שתי כפות שמן,  וברנדי אם יש.
  3. לשפוך את הבלילה לאט, לאט לקמח ותוך כדי זה לערבב ביד השנייה עם הקמח. לחבר את החומרים יחד בעזרת האצבעות. אם נוצרים גושים לפורר אותם ע”י שפשוף קל בין כפות הידיים. להמשיך כך ולשפוך מדי פעם מעט מהבלילה במקומות שעוד נותר קמח כל פעם קצת ועוד קצת ותוך כדי פעולה זו לערבב ולחבר לבצק.
  4. ללוש את הבצק היטב, ע”י “קיפולים”, “גלגולים” ו”אגרופים”, אם הבצק נדבק לידיים, לפזר עליו מעט קמח. בסופו של דבר הוא צריך לצאת רך, גמיש וחלק וללא גושים.
  5. לכסות בניילון ומעליו מגבת ושמיכה ולהניח לתפיחה בסביבה חמה (בחורף 3- שעות ובקיץ למשך שעה אחת)
  6. לבצוע ממנו “כדורים”, כל כדור כחופן כף היד. מרדדים ומשטחים כל “חתיכה” בעזרת קצות האצבעות לעיגולים  בקוטר של 17- 16 ס”מ  ובעובי חצי ס”מ.
  7. חשוב לחורר קצת עם מזלג, לפני שמכניסים למחבת.
  8. לטגן כל עיגול על אש גבוהה בשמן עמוק וחם משני הצדדים, עד שמתקבל גוון חום בהיר  ולהניח בכלי עמוק או בסיר על נייר סופג. כדאי גם לכסות במגבת מטבח כדי לשמור על רכות הזלוביות.

יוכי ממליצה

רצוי וחשוב לעמוד ליד המחבת במשך הטיגון. כיוון שהזלוביות מטגנות מהר והן עלולות להישרף.  לפני ההגשה אפשר לפזר מעליהן מעט סוכר. ולמהדרין אבקת סוכר.