נאס קאנן – פיתה עדינה

כמות: 10  פיתות

החומרים

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 כפית מלאה מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית סוכר
  • ¾2 כוסות מים פושרים
  • ½ כפית שמן למריחה על הבצק

להכנת הפיתות אחרי הכנת הבצק

½1 חבילת מרגרינה

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  1. להמיס את השמרים במים.
  2. לשים את הקמח בקערה ולפזר מעליו את המלח.
  3. לעשות גומה ולשפוך לתוכה את השמרים.
  4. לערבב הכול יחד בסבלנות וללוש בצק רך וגמיש לא גושים. אם הבצק נמרח על הידיים לשים מעט קמח.
  5. כדאי להכין צלחת עם מעט קמח בצד  למקרה הצורך.
  6. אין צורך בתפיחה של הבצק אפשר להתחיל להכין את הנאס- קנאן.
  7. לבצוע מהבצק חתיכות גדולות כחופן כף היד ( רצוי עד כמה שיותר גדול )) וליצור מהם כדורים פחוסים רחבים.
  8. להניח אותם בצלחת שטוחה עם קמח.
  9. הטיפול בכדורי הבצק
  10. לפזר עליהם קמח
  11. לרדד כל  “כדור” לעלה עגול ודק מאוד ככל האפשר עד לקוטר של 40 ס”מ בערך.
  12. למרוח מרגרינה על כל עלה ולקפלו לשניים. לפזר עליו קמח משני הצדדים ולרדד אותו שוב ולהגדיל את שטחו פי שניים.
  13. למרוח עליו שוב מרגרינה רכה ולקפלו לשניים, לפזר קמח משני הצדדים, לרדדו ולמתוח את העלה שוב עד פי שניים מגודלו.
  14. לחזור שוב על פעולה זו אבל לא למרוח מרגרינה.
  15. צורת העלה צריכה להיות: משולש, שאחד מצדדיו קמור מעט.
  16. להדק את קצוות העלה בעזרת קצות האצבעות ולהכניס לגריל חם.

האפיה

לאפות משני הצדדים, בערך דקה כל צד. המאפה צריך לצאת בגוון זהוב.

חשוב מאוד לעמוד ליד התנור ולבדוק מה קורה

יוכי ממליצה

כשמוציאים מהגריל אפשר לפזר מעט סוכר  או דבש בתוך הפיתה בין העלים למי שאוהב. כיף לאכול אותה כשהיא חמה עם כוס תה או קפה.