“שאשא” – פופ קורן

רוב האנשים מכירים אותו ויודעים להכין אותו. הסיבה שהוא מובא גם כאן, כיוון שהוא גם “חטיף” עיראקי שאכלו אותו בנסיבות מיוחדות.

נהוג היה אצל יהודי עיראק  (יתכן גם שאצל האחרים), שביום השישי להולדת התינוק או התינוקת, לערוך  מסיבה קטנה בבית לקרובים, בעיקר לילדים. ובמסיבה זו מקבלים הילדים  “שאשא” ( פופ – קורן ) וממתקים. זו חגיגה לילדים  שצוהלים וקופצים משמחה. החגיגה האמיתית הייתה בגלל הפופ קורן, ה”שאשא”.

זמן הכנה:  7 דקות

מומלץ בסיר בגודל בינוני

החומרים

  • ¾ (שלושת רבעי) כוס גרעיני תירס יבשים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את גרעיני התירס, השמן והמלח בסיר ומערבבים אותם היטב בעזרת כף.
  2. מניחים על כיריים בינוניות ואש בלהבה בינונית.
  3. תוך מספר דקות שומעים “פיצוצים”, זו התבקעות הגרעינים.
  4. מנענעים פעם אחת את הסיר.
  5. מחזירים את הסיר על האש וה”פיצוצים” ממשיכים, עד שהסיר מתמלא בפופ קורן.