מרק אורז עם ירקות

טעים, בריא, אפשרי גם לדיאטה. מתאים לחורף וגם לקיץ

מס’ מנות:  10

בישול: שעה

הכנות מוקדמות

קילוף ירקות – חצי שעה

החומרים

  • ¼כוס שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 1 קישוא
  • 1 עגבנייה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 6 עלי פטרוזיליה שלמים
  • 3 גבעולי כרפס חתוכים ל – 4
  • ½כוס אורז מנוקה ורחוץ
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל חריף שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה
  • כ-4 ליטר מים רותחים ( 2 בקומקומי מים או 19כוסות למי שרוצה לדייק)

אופן ההכנה

  1. לקלף או להוריד שכבה חיצונית של תפוחי האדמה, הגזר, הקישוא והבצל. לשטוף אותם במים ולהניח בקערה.
  2. לשטוף את העגבנייה והכרפס ולהניח גם אותם ביחד.
  3. תפוח אדמה אחד להשאיר שלם ואת השאר לחתוך לקוביות, את הגזר לפרוס בצורת קיסמים.
  4. לחתוך את הקישוא לרצועות דקות מאוד ומרובעות.
  5. לצקת לסיר את השמן ולשים בפנים את הבצל הקצוץ. להוסיף גם את שאר הירקות מלבד הפטרוזיליה והכרפס אותם לשים בסיר רבע שעה לפני תום הבישול.
  6. לפזר מעליהם חצי כפית מלח. וקורט מכל התבלינים שהוזכרו למעלה.
  7. לאדות את הירקות בסיר במשך  – 5 דקות על אש נמוכה. מדי פעם לנענע את הסיר ימינה ושמאלה.
  8. אח”כ להוסיף את המים הרותחים והאורז. להוסיף גם עוד חצי כפית מלח וקורט מכל התבלינים שהוזכרו למעלה ולערבב קצת.
  9. לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל עוד שעה בערך.
  10. רבע שעה לפני סוף הבישול להוסיף עוד כוס מים ולבחוש ולהוסיף גם את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הכרפס.

יוכי ממליצה

אפשר להכין צנימים, לבצוע  לחתיכות ולהכניס למרק החם.