מרק אטריות

מס’ מנות: 4-5

משך הבישול: כ-50 דקות

סיר לבישול: בינוני – גובה 14 ס”מ וקוטר 21 ס”מ

החומרים

  • ¾ כוס אטריות (דקות קצרות)
  • 1 בצל קצוץ
  • ¼ כוס שמן
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 2 עגבניות
  • ½ כוס  פטרוזיליה קצוצה
  • 5 עלי כרפס
  • ¼ כפית מלח
  • כפות אבקת מרק עוף
  • קורט פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כורכום וכמון.
  • מים רותחים

הכנות מוקדמות

  1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות קטנות מאוד. כנ”ל גם לגזר.
  2. לשטוף את העגבניות.

אופן ההכנה

  1. לשים שמן בסיר וגם את הבצל הקצוץ, קוביות תפוחי האדמה והגזר ולפזר קורט מלח ותבלינים.
  2. לאדות יחד כ- 7 דקות על אש נמוכה מאוד.
  3. להוסיף כשלושה ליטר מים רותחים (כ-14 כוסות). להגביה את האש ולחכות לרתיחה, אז להוסיף את האטריות ולבחוש. לחכות שוב לרתיחה  ולהנמיך את האש.
  4. לבשל עוד כ – 40 דקות ולכבות את האש.