מרק חומוס עם ירקות

מס’  מנות:  7

זמן בישול: כשעתיים

מומלץ לבשל בסיר גדול בקוטר: 26 וגובה: 15

החומרים

  • ½2 כוסות חומוס מנוקה ורחוץ ( 400 גרם )
  • 8 חלקי עוף שונים ( גרונות, כנפיים, שוקיים )
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • ¼ קילו דלעת
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 קלחי גזר פרוסים לטבעות
  • 2 גבעולי סלרי
  • ½ כוס שמן  ( חצי לאידוי וחצי למרק )
  • 5 ליטר מים רותחים ( 20  כוסות )
  • ½ כפית רסק עגבניות או רסק עגבניות מעגבנייה אחת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום, קורט פלפל חריף, פפריקה מתוקה וכמון

אופן ההכנה

  1. להשרות את החומוס במים בלילה לאחר שהוצאנו שאריות פסולת ושטפנו אותו.
  2. לשים בסיר רבע כוס שמן ולהכניס לתוכו את חלקי העוף. לפזר קורט מלח ופלפל שחור.
  3. לאדות אותם על אש נמוכה  כ-20  דקות. לערבב מדי פעם .
  4. לשפוך לסיר מים רותחים בגובה של שלושת רבעי הסיר להגביה את האש לבינונית  ולחכות לרתיחה.
  5. להוסיף את החומוס, כפית מלח, כפית כורכום וקורט משאר התבלינים.
  6. להוסיף גם את רסק העגבניות ורבע כוס שמן ולערבב.
  7. כשתהיה רתיחה להנמיך את האש.
  8. לבשל במשך  שעה אחת ואז להוסיף לסיר את הירקות. מה שלא קילפנו, נקלף ונחתוך לקוביות גדולות.
  9. להמשיך לבשל עוד שעה על אש בינונית, לערבב מדי פעם ולכבות.

יוכי ממליצה

חשוב מאוד לא לסגור את המכסה ולטעום מתישהו מהמרק כדי לבדוק אם יש בו מספיק מלח לטעמכם ואם החומוס התבשל.