מרק מש וגריסים

לחורף

מס מנות: 12

זמן בישול: בערך – 3 שעות

מומלץ לבשל בסיר גדול בגובה 13 ס”מ וקוטר 26

החומרים

  • ½ כוס עדשים ירוקים
  • ½ כוס מש
  • 1 כוס גריסים
  • ½ כוס אורז מבורר ורחוץ
  • ½ כוס אפונה יבשה
  • 2 קלחי גזר חתוך לקוביות קטנות.
  • 5 עלי פטרוזיליה קצוצה
  • ¾ כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • ½ כפית מלח
  • קורט כפית פלפל חריף, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה.

אופן ההכנה

  1. מנקים את הקטניות מכל מיני שאריות ופסולת ושוטפים אותם במים.
  2. שמים את המש, העדשים והאפונה בסיר גדול ( בלי הגריסים והאורז ) ושופכים בפנים מים על לאמצע הסיר.
  3. מבשלים על להבה בינונית בכיריים בינוניות, במשך שעה וחצי.
  4. אח”כ מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהקליפה תעלה למעלה.
  5. לא לבחוש בינתיים.
  6. מבשלים עוד שעה וחצי על אש נמוכה, מפזרים כפית מלח ותבלינים ובוחשים.
  7. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את האורז ובוחשים.
  8. בינתיים מטגנים  את הבצל הקצוץ ב – 3/4  כוס שמן עד שיתקבל גוון זהוב.
  9. רבע שעה לפני סוף הבישול  שופכים לאט, בזהירות את השמן עם הבצל, על המרק בצורת סיבוב, בעיגול (לא הכול במקום אחד).
  10. מוסיפים גם את קוביות הגזר והפטרוזיליה הקצוצה.
  11. ממשיכים כאמור לבשל עוד רבע שעה והמרק מוכן. לא סוגרים את המכסה עד סוף הבישול, משאירים פינה קטנה ליציאת האדים.
  12. מבשלים על אש נמוכה.