מרק עדשים בהירים

לסתיו ולחורףמרק עדשים בהירים

צבעם המקורי של עדשים אלה כשהם טריים נראה בגוונים של חום בהיר או גוונים של ירוק

זמן בישול: שעה וחצי עד שעה ו – 45 דקות.

מומלץ לבשל בסיר: סיר גדול ועמוק כדוגמת סולתם מס 8 או אחר קוטר 21 ס”מ וגובה 15 ס”מ

החומרים

  • ½2 כוסות עדשים (חצי קילו)
  • 1 בצל קטן קצוץ או שום קטן כתוש עם כמון ומטוגן ברבע כוס שמן.
  • ¼ כוס שמן
  • 1 גזר קצוץ
  • ¼ כוס אורז מבורר ורחוץ
  • 2 כפיות אבקת מרק פרווה
  • ½ כפית מלח
  • רבע כפית כורכום, פלפל, פפריקה, כמון, כוסברה,
  • מים רותחים להוספה  – 3  פעמים

אופן ההכנה:

  1. לבשל ½2 כוסות עדשים עם 4 כוסות מים רותחים במשך חצי שעה, על אש בינונית בכיריים בינוניות, עד שהמים נגמרים ( נא לא לבחוש !) .
  2. אז מוסיפים עוד 4 כוסות מים רותחים ומבשלים עוד חצי שעה ושוב מוסיפים  3 כוסות מים רותחים. (עדיין לא לבחוש!) .
  3. מוסיפים גם את האורז והגזר הקצוץ וגם את אבקת המרק.
  4. ממשיכים למבשל עוד רבע שעה ואז בוחשים.
  5. מטגנים במחבת בצל קצוץ עם רבע כוס שמן ושופכים לאט ובזהירות על המרק מסביב.
  6. אפשר במקום בצל לטגן שום כתוש ברבע כוס שמן למשך כמה שניות בלבד ולשפוך לאט  ובזהירות על המרק, כדי שלא יתיז עלינו.
  7. אז מוסיפים את המלח והתבלינים ובוחשים.
  8. מבשלים עוד חצי שעה עד 45 דקות והתבשיל מוכן ופיקנטי.

הוספת עדשים לסירהוספת גזר לסיר

הוספת כוסברה לסירהוספת בצל מטוגן לסיר