מרק עדשים כתומים

מתאים לחורף – טעים ופיקנטי גם בקיץ

מס מנות: 5

משך הבישול: שעה ו- 45 דקות.

מומלץ לבישול: בסיר בעל גובה של 15.5 ס”מ וקוטר של 22 ס”מ

הפתעה: בתום הבישול העדשים יקבלו צבע אחר.

החומרים

  • גרם ( 2 כוסות ) עדשים כתומים
  • ½ כוס אורז
  • ½ בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוץ
  • ⅓ כוס שמן
  • 1 כפית מלח גדושה
  • 2 קלחי גזר חתוכים לקוביות קטנות.
  • קורט פלפל חריף שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה.
  • מים רותחים

הכנות מוקדמות

  1. לברור את העדשים משאריות פסולת ולשטוף את העדשים במים שלוש פעמים.
  2. להרתיח בהתחלה 7 כוסות מים. (בערך ליטר וחצי )
  3. לקצץ את השום ולכתוש בכוס עם טיפת שמן. (אפשר לעשות זאת עם קצה של מערוך).
  4. לקצץ את הבצל, ולטפל בגזר.

אופן ההכנה

  1. להכניס את העדשים לסיר ולשפוך עליהם את המים הרותחים (7 כוסות ).
  2. לבחוש ולבשל על כיריים בנוניות ואש נמוכה עד שהעדשים יספגו את כל המים, בערך חצי שעה.
  3. כעבור חצי שעה לבחוש היטב  במשך 2 דקות את העדשים עד שיתפוררו ויימסו.
  4. אז לשפוך עוד 8 כוסות מים רותחים ולהגביה את האש לבינונית ולבשל כך במשך 5 דקות.
  5. בזמן הבישול אפשר לשטוף בינתיים את האורז ועם הרתיחה של המרק להניח את האורז בפנים. להוסיף  את הגזר הקצוץ, כפית מלח ותבלינים ולבחוש שוב.
  6. מיד כששמים את האורז צריך לטגן במחבת את השום והבצל עם השמן עד להזהבה.
  7. אז אפשר לשפוך בזהירות ולאט את השמן לסיר וגם  “לתפוס מרחק” מהסיר בזמן פעולה זו, כדי שלא יותז עלינו מאומה.
  8. חשוב לפני ששופכים את השמן עם הבצל והשום על המרק, להנמיך מאוד את הלהבה.
  9. לבחוש מעט עם כף ארוכה, עד כדי נגיעה בתחתית הסיר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה.

זמן הבישול

זמן הבישול – מהנחת האורז בסיר עד תום הבישול צריך להיות: 45 – דקות.

יוכי ממליצה:

תבשיל זה צריך לבחוש הרבה. לפי ההוראות שבמתכון.